7 lenyűgöző téli túraútvonal, amely varázslatos kilátópontokon keresztül vezet

7 varázslatos téli túraútvonal, amely mesés panorámapontok mentén halad

Megéri télen is felhúzni a túrabakancsot, és akár a hidegebb napokon is nekivágni hazánk számtalan szebbnél szebb túraútvonalának, amely téli ruhájába öltözve igazi ékszerdobozként tündököl. Fedezzétek fel a Cserhát, a Mátra, a Mecsek, a Pilis, a Gerecse és a Kőszegi-hegység ámulatba ejtő kincseit!

Csúcshódítás a Naszály-hegyen

A Cserhát legmagasabb pontjára, a 652 méteres Naszály-csúcsra vezet fel a 7 km hosszú körtúránk, amely olykor igencsak meredek ösvényeken és csodaszép panorámák mentén kalauzol végig minket. Kalandunk a Vác feletti szőlőkből, Kútvölgy-dűlőről indul, és szinte végig a sárga körút jelzést követi.

Fotó: Hatvani Anikó

Eleinte fiatal fenyvesben, le-föl hullámzó hangulatos ösvényen haladunk, mire lassan a Látó-hegyre vezető kék ∆ jelű gyalogút leágazásához érünk. E rövid kitérőnél, a Szent Erzsébet-kereszt mellől elénk tárul a Szentendrei-szigetet, Vác városát, a Visegrádi-hegység és a Pilis vonulatait is magába foglaló elképesztő kilátás.

A festői panorámát magunk mögött hagyva, újra a sárga körút jelzésen baktatva pedig már a Naszály erdővel fedett csúcsát hódítjuk meg. Innentől csupán lefelé kell tartanunk, ha pedig még több izgalomra vágynánk, akkor egy-két kitérővel a Násznép-barlangot és a Nagybánya-kő kilátóhelyet is érdemes felkeresnünk.