10 tavaszváró rendezvény és fesztivál a mesés helyszíneken az országban márciusban

10 tavaszváró program és fesztivál az ország mesés helyszínein idén márciusban

Már tényleg csak néhányat kell aludni, hogy hivatalosan is beköszöntsön a tavasz, ami kéz a kézben jár a kellemes napsütéses enyhe időjárással és hazánk legszebb tájainak felfedezésével. Márciusban szuper programokat tartogat az ország több szeglete is, ne maradjatok le róluk!

Kocsonyafesztivál, Miskolc (2024. március 8-10.)

Természetesen idén sem maradhat el Miskolc városának kedvenc fesztiválja, amiért sokan akár hosszú utat is képesek megtenni. Az idén március 8. és 10. között megrendezésre kerülő fesztiválon ismét minden a kocsonyáról – és egy sokak által már jól ismert legenda miatt a békákról – szól majd a településen. A három nap folyamán a gazdag étel- és italkínálat mellett számtalan izgalmas programmal, több mint 50 koncerttel, valamint vásári forgataggal várnak titeket Miskolc szívében. A Kocsonyafesztivál, ahogy a korábbi években, úgy idén is ingyenesen látogatható!

Weboldal >>

Fotó: Kocsonyafesztivál Facebook

Taste Balaton Fesztivál – ÉTEL & ITAL & KULTÚRA (2024. március 8-17.)

Idén első alkalommal, március 8. és 17. között rendezik meg a Balaton legújabb tíznapos gasztro- és kulturális fesztiválját, a Taste Balaton Fesztivált. Az esemény célja, hogy összefogja megismertesse a látogatókkal a balatoni régió legjobb éttermeit, szálláshelyeit és kulturális eseményeit. Amire számíthatunk a tavaszi fesztiválon: degusztációs menük, túra és gasztronómia, vacsorák izgalmas helyszíneken, tudomány a bor mellé, vendégséfek, szakmai előadások, külföldi meghívottak, workshopok és kulisszatitkok, több mint 20 helyszínen!

Facebook-esemény >>

Tőzike túra Hosszúvízen (2024. március 9.)

Egy kellemes tavaszias, 3-4 órás túrára indulhatunk Hosszúvízen március 9-én. A 7 kilométert felölelő kirándulás 10 órakor indul a helyi temető parkolójából és a gyótai halastavak felé vezet utunk. A Boronka-völgy üde gyertyános tölgyeseiben ilyenkor a védett lágyszárúak mellett megcsodálhatjuk egy védett cserje, a farkasboroszlán virágait is. Visszafelé tavaszi tőzike szőnyeg borította égeresek mellett haladhatunk el, a részvételi díj pedig 1000 forint!

Facebook-esemény >>

Fotó: Duna-Dráva Nemzeti Park Facebook

Pátyi Pincehegyi Nyitogató (2024. március 9.)

Március 9-én újra várnak benneteket Pátyon, a nagy sikerű Pincehegyi Nyitogató eseményen. Ha szeretnétek kikapcsolódni, beszélgetni, finom borokat ízlelni, jó kávét inni, és mellette szuper ételeket kóstolni, akkor a Pincehegyen van a helyetek!

Facebook-esemény >>

Fotó: Pátyi Pincehegyi Közösség Facebook

További látnivalók Pátyon:

Füredi Tavaszi Fesztivál (2024. március 15-17.)

Hagyományőrző és kulturális programok széles választékával várnak benneteket március 15. és 17. között Balatonfüred tavaszi fesztiválján. Az idén 11. alkalommal megrendezésre kerülő eseményen képzőművészeti és gyerekprogramokkal, előadásokkal és zongora koncerttel színesítik a tavaszi napokat, valamint egy rendkívül látványos fáklyás felvonulással emlékeznek meg az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc hőseiről. Ott a helyetek Balatonfüred idei első fesztiválján!

Facebook-esemény >>

Fotó: Kerekes Norbert

Medveébresztő a Medveotthonban, Veresegyház (2024. március 17.)

Március 17-én egész napos extra programokkal készülnek a veresegyházi Medveotthonban azoknak, akik aznap egy igazán élménydús és mókás szabadtéri programot keresnek a család aprajának-nagyjának. A program során állati sétán, látványetetésen és nagyragadozók bemutatóján vehetünk részt ingyenesen!

Facebook-esemény >>

Fotó: Veresegyházi Medveotthon Hivatalos Facebook

Gasztrohegy, Badacsony (2024. március 23-24.)

A nagy sikerű februári Gasztrohegy után március végén is várnak titeket kihagyhatatlan gasztroprogramokkal a Badacsonyban! Az esemény jóvoltából március 23-án és 24-én a magyaros ételek kerülnek a főszerepbe a Balaton lenyűgöző vidékén. A főbb helyszínek a következők lesznek: Laposa Birtok, Hableány, Tilia Borvendéglő, Hotel Bonvino Borbár, Borbarátok Vendéglő, Kisfaludy-ház Étterem és Vánkos. Ismerjétek meg a Balaton téli és kora tavaszi arcát, jegyek már kaphatók elővételben!

Facebook-oldal >>

Fotó: Gasztrohegy Balaton Facebook

Randiprogramok a Balatonnál:

Húsvéti barangolások a Monori Pincefaluban (2024. március 30.)

Március 30-án teljes tavaszi pompájában is bebarangolhatjuk a Monori Pincefalu lenyűgöző vidékét, a Strázsahegyen. A borkultúra a 15. században jelent meg a környéken, maga a pincefalu pedig az 1800-as évek során alakult ki: mai összterülete nagyjából 180 hektár, tele hangulatos borházakkal, amely csak úgy vonzza a látogatókat a településre. Ezen a kellemes szombati napon megnyitják kapuikat a pincék, hogy tulajdonosaik egy boros barangolásra hívják az érdeklődőket, finom borokkal és ételekkel kiegészülve, 11 órától 18 óráig. A további részletekért érdemes figyelemmel kísérni a Monori Pincefalu Facebook-oldalát!

Facebook-oldal >>

Fotó: Monori Pincefalu Facebook

Ibolya nap és Húsvét a Kastélyban, Gödöllő (2024. március 31 – április 1.)

Tavaszköszöntő fesztiválra invitál benneteket március 31. és április 1. között a Gödöllői Királyi Kastély. Március 31-én Ibolya-napjának okán izgalmas programokkal készülnek nektek: lesz bábelőadás, mesejáték, gasztronómiai bemutató és vígopera is, míg április 1-én húsvét alkalmából várnak titeket a kastélyba. Ezen a napon sem maradnak el a különféle előadások, az egész nap zajló programok (népi körhinta, pónilovaglás, kisállat simogató, stb.) mellett. További információk: informacio@kiralyikastely.hu

Weboldal >>

Fotó: iStock

Barlangok hónapja (egész márciusban)

A már szinte hagyománnyá vált, egész márciusban tartó Barlangoljunk! programsorozat idén is hazánk különleges barlangjainak népszerűsítését tűzte ki céljául. Magyarország 5 ,,barlangos” nemzeti parkja 2024-ben is exkluzív programokkal várja az aktív kikapcsolódásra vágyó látogatókat. A barlangok hónapja keretében a legismertebb és a ritkán látogatható, védett földalatti kirándulóhelyeket csodálhatjuk meg kedvezményesen. A nem mindennapi szakvezetésekkel egybekötött túrákon a kivilágított, családbarát útvonalakon túlakár kiépítetlen, kalandturisztikai barlangokat is felfedezhetünk.

További részletek a programkínálatról: