rewrite this title in hungarian Egyedülálló női fürdő rituálén vettünk részt Budapest törökfürdőjében without repeating the same words

Egyedülálló női fürdő rituálén vettünk részt Budapest törökfürdőjében

rewrite this content in hungarian and keep HTML tags

Egyedülálló testi-lelki megtisztulásban volt részünk idén márciusban ADRIENNE FELLER Fürdő rituáléján, amit a Rudas Fürdő törökfürdőjében hívott életre. A rituálé során egy lenyűgöző helyszínen kapcsolódhattunk önmagunkhoz, a nőiességünkhöz, amiben Adrienne szépségápolási termékei is nagy segítségünkre voltak.

Fotó: Egy jó kép rólad – Németh Kriszti

A 25 éve szépségterapeutaként és aromaterapeutaként ismert Feller Adrienne sokak számára ismerős lehet különféle önismereti workshopjai, fürdő rituáléi és persze nem utolsó sorban a saját nevével jelzett, természetes anyagokból készült ADRIENNE FELLER kozmetikumai kapcsán.

A nőknek szóló fürdő rituálét Adrienne álmodta meg, később pedig a Budapest Gyógyfürdőivel karöltve hívták életre a Rudas Gyógyfürdő törökfürdőjének falai között. Céljuk az volt, hogy Adrienne személyesen is találkozhasson az általa képviselt világszemléletre nyitott nőkkel és átadja mindazt, ami a szépségüket a legeredetibb módon élteti.

Feller Adrienne – Fotó: Egy jó kép rólad – Németh Kriszti

Kapcsolódás önmagunkhoz

Ehhez közvetlenül kapcsolódik a víz, ami nélkül nincs élet, és ami emlékeztet a csend, a harmónia, az elengedés és az áramlás éltető erejére, ezért a törökfürdő tökéletesen adott egy ilyen rituáléhoz. A víz közelebb hoz bennünket az ősi energiákkal és egymással, ezzel elősegítve azt a semmihez sem fogható élményt, amit az ADRIENNE FELLER Fürdő rituálé közben érezhetünk, kapcsolódva önmagunkhoz és a nőiességünkhöz.

Elindult új cikksorozatunk, a Női szemmel!

Életmód rovatunk felpezsdítéseként 2024-ben olyan témákat szeretnénk érinteni új, Női szemmel című cikksorozatunkban, amelyek középpontjában a nők jólléte, az önismeretük, a kikapcsolódási lehetőségeik és a fenntarthatóságra való törekvéseik állnak. Első kézből szeretnénk bemutatni olvasóinknak a hazai trendeket: magyar szépségápolási termékeket, új mozgásformákat, izgalmas workshopokat, budapesti spaélményeket, környezetbarát termékeket próbálunk ki – női szemmel!

Adrienne korábban említett, kizárólag természetes alapanyagokból készült, testre és lélekre ható, magyar luxuskozmetikumainak lenyűgöző hatását a fürdő rituálé során magunk is megtapasztalhatjuk.

A fürdő rituálé menete

A rituáléra egy márciusi hajnalon került sor, egyikén azoknak a keddi napoknak, amikor kizárólag nők látogathatják a törökfürdőt.

A fürdő rituálé egy közös meditációval indult a Rudas Fürdő csendszobájában, majd mindenki kapott egy-egy kötényt, valamint a test leradírozására alkalmas, Himalája sót tartalmazó testradírt egy kis tálkában, hogy általa megtisztulva érkezzünk meg a fürdőbe.

Fotó: Egy jó kép rólad – Németh Kriszti

A teljes külső megtisztulás után a következő állomás a lelki megtisztulás volt, melynek első állomásaként az egyik forráshoz vezetett utunk, ahol mindannyian fogyasztottunk a termálvízből. Talán kevesen tudják, hogy termálvíz nem csak külsőleg, de belsőleg alkalmazva is rendkívül pozitív élettani hatással bír.

Ezután a gőzkabin felé haladtunk tovább. Az itt eltöltött néhány percben átgondoltuk, hogy mi az, amit ezen a márciusi napon szeretnénk elengedni az életünkből, majd mindenki megosztotta egymással a gondolatait. A rituálé során felszínre kerülhetnek erős, mélyen elzárt érzelmek, de Adrienne és segítői ott lesznek mellettünk, hogyha arra van szükség.

Fotó: Egy jó kép rólad – Németh Kriszti

A gőz után a 11 Celsius-fokos merülőmedence következett, ami igencsak intenzív élmény volt, majd közvetlenül utána egy 42 fokos medencében töltöttünk el néhány percet, ami üdítően hatott az egész testünkre.

Később a törökfürdő kupolája alatt pihentünk meg, a kellemes hőfokú termálvízben.

Ekkor Adrienne jelezte felénk, hogy még egyszer megismételjük a gőzkabin, a jéghideg víz és a forró fürdő trióját, majd a gyógyvizes medence vízének felszínén lebegtünk, Adrienne pedig eközben lélekemelő szavakat súgott nekünk.

A fürdő rituálé a csendszobában zárult, ahol egy hosszabb meditációt megelőzően egy teljes beauty rituálé csomagot is kaptunk. A meditáció végeztével mindenki megoszthatta, hogy mit adott számára ez a különleges alkalom, a megtapasztalt élmények pedig biztos vagyok benne, hogy még több napon keresztül végigkísérték a rituálé résztvevőit – ahogy engem is.

Fotó: Egy jó kép rólad – Németh Kriszti

Fókuszban a nő

A különleges fürdő rituálén túl további, hölgyeknek szóló szolgáltatások vár a Rudas Fürdő. A jelenleg elérhető anti-aging prémium bőrfeszesítő olajjal végzett arc- és dekoltázsmasszázs mélyen hidratál, ellazít és új energiával tölti fel a bőrt. A fürdő gyógymasszőrei kozmetikai fogásokkal gazdagított svéd masszázstechnikát alkalmaznak, a nagyobb feszesítőhatás érdekében. A további szolgáltatásokért látogassatok el a Rudas Gyógyfürdő honlapjára!

Amennyiben pedig felkeltette érdeklődéseteket a fürdő rituálé, Feller Adrienne május 14-én két időpontban, 6 órától 8.30-ig, valamint 9.30-tól 12 óráig tartja meg a következő alkalmakat, jegyek korlátozott számban elérhetőek az alábbi linken.

Ismerjétek meg Budapest nagy múltú fürdőinek történetét: