rewrite this title in hungarian 10 ingyenes tavaszi program Budapesten 2024 áprilisában without repeating the same words

10 ingyenes tavaszi program Budapesten 2024 áprilisában

rewrite this content in hungarian and keep HTML tags

Kiállítások, gasztrofesztiválok, sportprogramok és koncertek várnak benneteket áprilisban a fővárosban. Ráadásul az alábbiakat mind ingyenesen látogathatjátok! 

Zenei szubkultúrák világa – kiállítás // Turbina (2024. április 4-19.)

A kiállítás középpontjában a 90-es években indult techno és alter szubkultúra áll, melynek újraéledő korszaka egyre nagyobb teret hódít a fiatal generáció körében. A koncerteket és fesztiválokat bemutató fotókiállítás a jelenlegi trendi és ikonikus időszak mellett megidézi az induló korszakot is, egyedülálló módon szólítva meg a fiatalabb generációt az alternatív zenei fesztiválok és klubok világát bemutató képekkel a Turbina Kulturális Központ pop-up galériájában.

Facebook-esemény >>

Nagy Budapesti Halfesztivál // Magyar tudósok körútja (2024. április 12-14.)

Április 12-14. között a valaha volt legnagyobb budapesti halfesztivált rendezik meg a Magyar tudósok körútján. Habár a látogatókat zenés programok, vidámpark és kézműves vásár is várja, a főszerep természetesen az ételeké lesz. A gasztroudvarban jobbnál jobb fogásokat kóstolhatnak meg a halkedvelők.

Facebook-esemény >>

Divatforradalmárok – kerekasztal-beszélgetés // High Five Budapest (2024. április 18.)

A Fashion Revolution Hungary szervezésében egy kerekasztal-beszélgetés keretein belül vitatják meg, hogy miként formálható a fenntartható divat iránti attitűd itthon, milyen tendencia figyelhető meg 5 évvel ezelőtthöz képest, illetve, hogy milyen akadályai vannak a fenntartható divat széleskörű terjedésének. A résztvevők Gózon Eszter fenntartható szemléletű stílustanácsadó, Fritzson-Bajdor Tünde, a Swappis tulajdonosa és Majoros Zita, az egyik első, hazai környezettudatos márka, a Printa alapítója.

Facebook-esemény >>

Asian Street Food Festival // Botellón Terasz (2024. április 18-21.)

Április 18-tól 21-ig távol-keleti ízutazásra hív a Kazinczy utcai Botellón Terasz. A vendégek Ázsia egzotikus világával ismerkedhetnek meg, hála több kiváló, autentikus ízeiről ismert étteremnek. A gasztronómiai kalandot élő zene, továbbá különleges dekoráció koronázza meg. A belépés ingyenes.

Facebook-esemény >>

Fotó: Botellón Terasz

Társasjáték-fesztivál // Virág Benedek Ház (2024. április 20.)

Ha szereted a társasjátékokat, és kíváncsi vagy a magyar kiadók és tervezők kreatív világára, akkor látogass el a Társasjáték-fesztiválra, ahol több, mint 10 kis hazai kiadó mutatja be legjobb játékait! Ismerd meg a magyar szcéna tervezőit, a remek ízléssel rendelkező kis kiadókat, próbáld ki a játékokat, szerezd be a kedvenceidet, és ne hagyd ki az olyan izgalmas programokat sem, mint a tombola vagy a nyereményjáték!

Facebook-esemény >>

I bike Budapest // Népliget (2024. április 20.) 

Ha fontos ügynek tartjátok a biztonságos bringázás körülményeinek megteremtését a fővárosban, tekerjetek április 20-án az I bike Budapest csapatával. A biciklis felvonulás a Népligetből indul, majd a Ferenc körúton át a Döbrentei tér felé vezet, át a Lánchídon, egészen a Városligetig.

Facebook-esemény >>

Fotó: I bike Budapest

Föld napja a Pál-völgyi kőfejtőben (2024. április 20.)

április 25., Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság közös Föld Napi rendezvénye idén is a megszokott helyen, a Pál-völgyi kőfejtőben várja a családokat természetismereti programkavalkáddal. A rendezvény ingyenes!

Részletek >>

Te nem vagy olyan // Bura Galéria (április 26-ig)

Március 7-én, a nemzetközi nőnap alkalmából TE NEM VAGY OLYAN címmel nyílt meg a VIII. kerületi, progresszív Bura Galéria idei első kiállítása, négy fiatal roma női alkotó munkáinak bemutatásával. „A művészek különböző terepekről érkeznek és más-más aspektusait érintik a női és a roma elbeszélésnek, ezek közös halmazának, amelyek még inkább hiányoznak a kortárs társadalmi és művészeti diskurzusokból.” – mondja Oltai Kata kurátor a kiállítás koncepciójáról. A kiállítás megtekinthető csütörtöktől szombatig, 15-19 óra között, április 26-ig.

Bővebb infó >>

Fotó: Szabó Richárd/visualeaf

Nemzetközi Jazznap // Városháza park (2024. április 30.)

Nagyszabású jazzkoncerttel ünnepli a jazz napját a főváros. A Városháza parkban megrendezésre kerülő, ingyenes eseményre minden zenerajongót szeretettel vár a csak erre az alkalomra összeálló zenekar, többek között Borbély Mihály (szaxofon) és Lakatos Mónika (ének).

Facebook-esemény >>

Mesterektől élményekig – A Várkert Bazár történetei // Várkert Bazár (június elejéig)

A Várkert Bazár több mint száz éve meghatározó része a főváros dunai panorámájának. A kor kiemelkedő hazai építésze, Ybl Miklós tervei alapján készült el 1875 és 1883 között. Megvalósítása az egykori Királyi Palota bővítésének nyitánya lett, valamint a modern kori Budapest építészeti fejlesztésének első jelentős sikere. A kiállításon fény derül arra, hogyan nyerte el Ybl Miklós a nagyszabású építkezés vezetését és a kor híres festői és szobrászai közül kik dolgoztak a Várkert Bazár műtermeiben. Archív képek mesélnek arról is, mi történt az épületegyüttessel a II. világháború idején, Budapest ostromakor.

További részletek >>

Fotó: Várkapitányság

A programok után jólesne egy finom kávé a parkban? Mutatjuk az irányt: