8 fantasztikus budapesti tavaszi fesztivál márciusra

8 szenzációs tavaszi fesztivál Budapesten márciusra

Fénykiállítás, filmfesztiválok, terasznyitó hétvége és további kihagyhatatlan tavaszi programok várnak benneteket márciusban Budapesten! 

Fénydóm // Fővárosi Állat- és Növénykert (2024. március 1-17.)

Néhány hétre különleges fényművészeti alkotások tárlatává változik a Budapesti Állatkert Biodómja. A Fénydómban, amely március 1-től 17-ig lesz látogatható, hazai és külföldi fényművészek egyedülálló alkotásait lehet megcsodálni. A különleges vizuális élményeken felül a produkció különlegessége, hogy a nagyközönség számára most először nyílik lehetőség arra, hogy a Biodóm belső tereit szinte teljes egészében láthassa.

Facebook >>

Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert Facebook

Pillantsatok bele ebbe a különleges fénykiállításba:

Uránia Nemzeti Filmszínház: FILM/ZENE (több időpontban)

Február végén elindult az Uránia Nemzeti Filmszínház április végéig tartó FILM/ZENE sorozata. A több mint 30 alkalmas, közönségtalálkozókkal, filmsláger-koncerttel és élőzenés némafilmvetítéssel kiegészülő eseménysorozat történetileg 110 éves ívet jár be. Egyebek mellett olyan közönségkedvenceket láthatunk majd szakértők bevezetőjével, mint a Meseautó vagy a 3:1 a szerelem javára.

Weboldal >>

Dódi karrierje / Forrás: NFI

Budapesti Építészeti Filmnapok (2024. március 7-10.)

A Kortárs Építészeti Központ szervezésében megvalósuló Budapesti Építészeti Filmnapokra idén március 7-10. között kerül sor a Toldi Moziban, immár 16. alkalommal. A fesztivál idén az emberi történetekre fókuszál, és az épületek, városok mögött álló kreatív, elhivatott szakembereket hozza helyzetbe.

Weboldal >>

Fotó: filmnapok.kek.org

Oscar Weekend // Bem Mozi (2024. március 9-10.)

A 96. Oscar-gála előtti hétvégén több filmet is megnézhettek a díjra jelölt alkotások közül a Bem Moziban. Többek között elcsíphetitek a Chihiro, a Totoro és A vándorló palota alkotójának új filmjét, illetve az elsöprő sikert arató romantikus filmet, az amerikai-dél-koreai koprodukcióban létrejött Előző életek c. művet is műsorra tűzik.

Facebook >>

Részlet az Előző életek c. filmből / Fotó: Bem Mozi Facebook

Terasznyitó hétvége x Tex-Mex város // Tereza (2024. március 15-17.)

A jó idő érkeztével március közepén megnyitja terasza kapuit a hétvégékre a Tereza, ahol ismét a szabad ég alatt, borostyánok zöld ölelésében hódolhattok kedvenc ételeiteknek és italaitoknak, barátaitok vagy családotok társaságában! Március 15-17. között (kedvező időjárás esetén) élő zenével, izgalmas Tex-Mex fogásokkal és kedvenc margaritáitokkal várnak!

Facebook >>

Fotó: Tereza Facebook

Bach Mindenkinek Fesztivál (2024. március 16-31.)

A Bach Mindenkinek Fesztivál idén 10. alkalommal kerül megrendezésre 2024. március 16-i kezdettel. A ma már országosan legnagyobb, ingyenesen látogatható komolyzenei programsorozat az 1685. március 21-én született géniusz, Johann Sebastian Bach születésnapjának hetében indul a Kárpát-medence több mint 150 településén többszáz eseménnyel és tízezres nagyságrendű várható látogatószámmal, ezt követően pedig folytatódik az egész esztendő során.

Részletes programbontás >>

Fotó: bachmindenkinek.hu

Budapest Fotófesztivál (2024. március 22-től)

A BUDAPEST FOTÓFESZTIVÁL nyolcadik alkalommal indítja útjára a fotográfia legjavát bemutató programsorozatát, melynek idei nyitókiállítása, a Női fókusz című tárlat Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath és Marilyn Silverstone munkáiból válogat. A BPF 2024-es nyitókiállítása ismét a Műcsarnokkal együttműködésében valósul meg, március 23. és május 12. között lesz látogatható.

Facebook >>

Fotó: Budapest Photo Festival Facebook

Budapesti Színházak Éjszakája (2024. március 23.)

Kalandozz színházról színházra, sodródj a forgataggal a Budapesti Színházak Éjszakáján! A programok több mint fele előzetes foglalás nélkül látogatható, melyhez csupán egyetlen karszalagra van szükséged. A kulisszajárásokon és a nyilvános próbákon túl olyan rendhagyó, vidám és izgalmas események várnak rád, mint például egy reggeli jógaóra Jordán Adéllal, belvárosi futás Száraz Dénessel, vagy erotikus táncóra Szabó Győzővel.

Weboldal >>

Fotó: budapestiszinhazakejszakaja.hu

Kiváló színházi előadásokból sem lesz hiány márciusban: