Budapesten és környékén 2024. február 22-25-én megrendezett 30+-os télbúcsúztató hétvégi események

30+ télbúcsúztató hétvégi program Budapesten és környékén – 2024. február 22-25.

Február utolsó hétvégéjének programjai közt találtok filmkarnevált, napokon át tartó sörfesztivált, hangulatos piacot, nyüzsgő vásárt és családi programokat, de csemegézhettek bőven a télűző és tavaszváró programok széles kínálatából is.

Többnapos programok a hétvégén

Indoor Sörfesztivál // Várkert Bazár (csütörtök-szombat)

Magyarország egyetlen téli sörfesztiválján idén februárban ezúttal is a korlátlan sörkóstolásé és a sörgasztronómiáé lesz a főszerep. Február 22. és 24. között a Várkert Bazárba költözik a hazai és külföldi, kis- és nagyüzemi kézműves sörkülönlegességek színe-java az Indoor Sörfesztivál keretében.

Bővebb infó >>

Utazás+ kiállítás // Hungexpo „A” pavilon (csütörtök-vasárnap)

A február 22. és 25. között megrendezésre kerülő Utazás+ kiállításon az egész család számára élményt nyújtó programok és inspirációk kimeríthetetlen tárháza vár rátok. Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléje a Budapest Boat Show-val, a Karaván Szalonnal és az E-bike Test&Show-val egy időben várja egy programokkal teli hétvégére az utazókat. Az eseménynek otthont adó Hungexpo „A” pavilonjában igazi vízivilág, többfunkciós közösségi tér és VR, valamint élő állatok garantálják majd a szórakozást, de idén is lesz Blogger Corner, Fesztivál Sziget, Járatlan Utakon Fesztivál és Afrika Expo is.

Jegyvásárlás >>

Farsangi Fánkhétvége // Piczinke Póniudvar (szombat-vasárnap)

A budapestiek egyik kedvenc állatsimogatója, a Piczinke Póniudvar több mint 10 éve várja látogatóit a Normafán. A könnyen megközelíthető póniudvar maga a nyugalom szigete, a farsangi időszakban hétvégente átalakul egy mesebeli falucskává, ahol pónis élménylovaglás, nyuszisimogató, télbúcsúztató játékok és ízletes fánkkóstoló hívja kikapcsolódásra a családok apraja-nagyját.

Facebook-esemény >>

Fotó: Piczinke Póniudvar Facebook-oldala

KávéBár Bazár // Millenáris B épület (szombat-vasárnap)

A tél utolsó hétvégéjén a Millenáris ad otthont a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseményének, a tizennegyedik alkalommal megrendezésre kerülő KávéBár Bazárnak. Február 24-én és 25-én a Millenáris B épületének nagycsarnoka különleges kávékkal, szakmai kiállítókkal és lelkes kávérajongókkal pezsdül fel a minden eddiginél több kiállítót felsorakoztató KávéBár Bazár idei hétvégéje alkalmával.

Weboldal >>

Böllér-, Kocsonya-, Pálinkafesztivál Törökbálinton (szombat-vasárnap)

Nincs február törökbálinti böllérfesztivál nélkül! Az ingyenes és kutyabarát fesztiválon nem lesz hiány kolbászból, kocsonyából, sült vérből, véres és májas hurkából, akárcsak kiadós töltött káposztából. A disznóságok mellé a hazai borászatok, pálinka- és sörfőzdék kínálják majd a legfinomabb szomjoltókat. A kulináris élvezetek és a minden jót felsorakoztató piactér mellett színes gyerekprogramokkal és játékokkal várják majd a kisgyerekekkel érkezőket.

Facebook-esemény >>

Cseh Filmkarnevál // Toldi Mozi (egész hétvégén)

Február 21. és 25. között a mai cseh filmművészet legjobb és legfrissebb alkotásaival jelentkezik újra a Cseh Filmkarnevál. A közkedvelt filmszemle immár tizedik alkalommal kerül megrendezésre a Toldi moziban. Az ötnapos moziünnep nyitófilmje az Áldozat, a második napon az #annaismissing izgalmas thrillert nézhetjük meg, a harmadik napon az Éjjel érkezett alkotói kérdésekre keressük a választ. A pszichológiai feszültséget a legvégsőkig fokozzák a negyedik napon vetített Néma titkokban. A Filmkarnevál zárófilmje a Pogányok, amelyben egy vallásos nagymama szeretné „megmenteni” boldogtalan családját.

Facebook-esemény >>

Csodálatos cirkuszvilág – kiállítás (egész hétvégén)

Nemzetközi tárlatnak lehetünk tanúi a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, ahol többek között a cirkuszvilág relikviáit, a cirkuszi képző- és filmművészet alkotásait sorakoztatják fel február 29-ig. A cirkusztörténeti kiállításon különböző személyes történeteket, hazai világszám produkciókat, valamint a porondon és azon túli valóságokat ismerhetünk meg a régmúlttól egészen napjainkig. Sőt, a 100 éves körhinta, a múzeumpedagógiai játékok, a csoportos cirkuszpedagógia és a virtuális kötéltáncolás által mi is részesei lehetünk egy kicsit e világnak.

Weboldal >>

Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban (egész hétvégén)

Február 17-től körülbelül 4-5 héten át hóvirágünnepre invitál az Alcsúti Arborétum. A hét minden napján nyitva tartó arborétum 10 és 17 óra között várja majd a látogatókat, akik kedvükre gyönyörködhetnek a két és fél hektáron elterülő hófehér virágmező mesés látványában.

További részletek >>

További helyszínek, ahol mesés virágmezőkre bukkanhattok:

Csütörtöki programok a fővárosban

Róma-Budapest megnyitó // Virág Judit Galéria

Hiánypótló kiállítás nyílik február 22-én a Falk Miksa utcai Virág Judit Galériában. Az ingyenesen látogatható Róma-Budapest nevű tárlat a magyar képzőművészet legnagyobb ikonjainak szobrain, műtárgyain és festményein keresztül mesél arról, milyen hatással volt az olasz főváros a hazai alkotókra az 1800-1948 közötti másfél évszázadban.

Facebook-esemény >>

Forrás: Virág Judit Galéria

További káprázatos kiállítások februárra:

Tavaszváró ruhacsere // Habitat Kreatív Központ

Február 22-én is alkalmatok nyílik majd egy jó hangulatú gardróbfrissítésre a Habitat for Humanity Magyarország szervezésében. Ha már most tavaszi darabokkal frissítenétek fel a gardróbotokat, tevékenyen bekapcsolódnátok a ruhák körforgásába, itt a nagy lehetőség! A szervezet a ruhacsere után megmaradt ruhákat rászorulóknak juttatja el.

Facebook-esemény >>

Szívhang: Döbrösi Laura vendége Takács Dorina | Deva // Turbina

Döbrösi Laura állítása szerint az élet nagy dolgairól a legtöbbet abból tanult, hogy érdekes emberekkel beszélgetett. Ez most sem lesz másképp, hiszen vendégével, Takács Dorinával – akit a nagyközönség Devaként ismer -, elmélkednek majd közösen február 22-én este, a Turbina Nagytermében.

Facebook-esemény >> 

Keressétek fel a Corvin-negyed különleges helyszíneit:

A CINEMA CITY bemutatja: RANDOM MOZIKALAND

Kivételes programmal emeli új szintre a mozizás semmihez sem fogható élményét a Cinema City. Február 22-én egy igazi különlegesség várja a filmrajongókat, a mozi történetében először egy filmes zsákbamacskára válthatunk jegyet, amelyen akár Hajós Andrással süppedhetünk be a fotelbe, és nézhetjük meg az általa ajánlott filmet. Azt, hogy pontosan mit, majd csak akkor derül ki, amikor az első filmkockák megjelennek a vásznon.

Jegyvásárlás >>

Zeng a pince! – A sétáló borkóstoló // Zengő Bár

Immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre a sétáló borkóstoló a Palotanegyed hangulatos borospincéjében. A lazulós, zenés este a korlátlan borkóstolás és baráti beszélgetések jegyében zajlik, amelyre a jegyek korlátozott számban érhetőek el.

Facebook-esemény >>

SlovenijaJazz & Beyond | Zhlehtet // Opus Jazz Club

A szlovén zongorista, zeneszerző és producer, Rok Zalokar vezetése alatt álló Zhlehtet kollektíva különféle felállásokban mutatja be az akusztikus