Budapesten és környékén 40+ meghökkentő hétvégi program

40+ szenzációs hétvégi program Budapesten és környékén

Sokszínű hétvégi programok várnak benneteket Budapesten február harmadik hétvégéjén. Ruhavásárok, koncertek, családi programok, könyvbemutatók és gasztroesemények közül is válogathattok!

Többnapos programok a hét vége felé

Farsang a Füvészkertben (péntektől vasárnapig)

Családi programnak tökéletes választás az ELTE Füvészkert március 3-ig tartó multimédia-kiállítása, a lenyűgöző Garden of Lights. A több mint 500 ezer LED-fénnyel, színpompás installációkkal és hangeffektekkel kialakított tárlat az Alice Csodaországban varázslatos meséjén vezeti végig a látogatókat. Péntektől vasárnapig egy káprázatos farsangi program során a szabad levegőn sétálva tölthettek el egy kis időt, miközben szemet gyönyörködtető fények és jelmezes alakok kísérnek benneteket az útvonalon.

Facebook-esemény >>

Pompás Valentin (szombatig)

Február 14. és 17. között négy napon át ünnepelhetitek a szerelmet romantikus és fiatalos vacsora keretében a Pompás Budapestben. Az ünnephez méltó, rózsaszín hangulatba bújtatott étteremben meghitt gyertyafény, halk zene és a legkiválóbb borok teszik emlékezetessé ezt a néhány napot.

További infók >>

Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban (szombattól)

Február 17-től körülbelül 4-5 héten át hóvirágünnepre invitál az Alcsúti Arborétum. A hét minden napján nyitva tartó arborétum 10 és 17 óra között várja majd a látogatókat, akik kedvükre gyönyörködhetnek a két és fél hektáron elterülő hófehér virágmező mesés látványában.

Részletek >>

Fotó: Békési József

Street Food Piknik Solymáron (szombaton és vasárnap)

A Street Food Piknik visszatér Solymárra! A jó hangulat mellett fish & chips, tengeri herkentyűk, pulled pork szendvicsek, gyümölcsfröccsök és churros vár benneteket!

Facebook-esemény >>

Tulipán- és jácintvásár // Plante Budapest (szombaton és vasárnap)

Ha február, akkor a hagyományokhoz hűen: PLANTE. tulipánvásár! Immár kilencedik éve szervezik meg a tavaszköszöntő tulipánvásárokat, ahova a hazai, termelői tulipánok ezúttal is Kardos Alízék makói virágfarmjáról érkeznek.

Facebook-esemény >>

Fotó: Plante Budapest Facebook

A mese mágiája – ingyenes kiállítás // Deák17 Galéria (egész hétvégén)

Pöttyös Panni kalandjairól hirdetett gyermekrajzpályázatot a Móra Könyvkiadó és a Szepes Mária Alapítvány, és a Deák17 Galéria februárban kiállítást rendez a díjazott művekből. A tárlat apropója az írónő, Szepes Mária születésének 115. évfordulója, melyet tavaly ünnepelhetett az irodalomrajongó közönség. A Pöttyös Panni-könyvek kedves karakterein és történetein gyermekek ezrei nőttek fel, akiket most kreatív gyerekrajzok hívnak nosztalgiázásra a Deák17 ingyenes kiállításán, egészen február 24-ig.

Tovább a weboldalra >>

Finn Filmnapok // Toldi Mozi (egész hétvégén)

Tizenharmadik alkalommal, február 14. és 18. között kerülnek megrendezésre a Finn Filmnapok. Az eseménynek otthont adó Toldi Moziban a hagyományokhoz híven a kortárs finn filmművészet friss alkotásai lesznek terítéken. Műsoron lesz például a Nagyinál, a Hulló levelek, a Játékos, avagy a halál az élők problémája és a Négy kicsi felnőtt, akárcsak a Hiúzokkal suttogó dokumentumfilm. A vetítések mellett a filmekhez kapcsolódó programokra is várják az érdeklődőket.

Facebook-esemény >>

Nem vagy itt és nem is voltál // Főfoto (egész hétvégén)

Február 14. és 25. között a Főfoto lesz otthona Kizlinger Lilla kivételes kiállításának. A Nem vagy itt és nem is voltál nevet viselő tárlat a színésznő elmúlt 8 évéből szemezget és enged bepillantást az érdeklődőknek a letűnt időszak lezárásába és az attól vett búcsúba.

Facebook-esemény >>

Sárkány Éve Lampion Fesztivál // Fővárosi Állatkert (2024. február 24-ig)

A Sárkány Éve Lampion Fesztivál egy színes és varázslatos világba vezet, mely a fény és árnyék fantáziájával várja a látogatókat egészen 2024. február 24-ig. A Fővárosi Állatkert páratlan lampionkiállítására egy „mágikus kapun” át léphetünk be a több ezer, szellemi, kulturális örökség részét képező Zigong lampion közé, ahol egy csodálatos, egyedi és látványos fény-, illetve hangjátékban merülhetünk el. A hideg téli estéken remek kikapcsolódást nyújtó kiállításon a lampionok hol hatalmas képekké, hol pedig 5-8 méteres kompozíciókká állnak össze, melyeknek maguk a látogatók is részesei lehetnek.

Tovább a jegyvásárlásra >>

Csütörtöki programok a fővárosban (2024. február 15.)

Játszóház Vibes: társasozás és februári bulik a Dürer Kertben

Idén egy nappal hosszabb a tél, így a plusz napot a Dürerben társasozásra szánhatjátok. A társas napba belesűrítik az összes kötelező februári bulit, ahol miután bevackoltátok magatokat a Dürer biztonságos falai közé, egyszerre lesz farsang, Valentin-nap és hüttézés is.

Facebook-esemény >>

Macskafogó (1986) – vendég: Ternovszky Béla // Uránia

Az SZFE kiemelt eseményén, február 15-én, csütörtökön este 18:00-tól az egyik legnagyobb nemzetközi sikereket elérő animációs filmet, a Macskafogót nézhetjük meg közösen, a vetítést követően pedig a film alkotójával, Ternovszky Bélával hallhatunk beszélgetést.

Facebook-esemény >>

Veronica ChiChi Quintet // Opus Jazz Club

Február 15-én sem lesz okunk otthon maradni: az elbűvölő hangú és egyéniségű Veronika ChiChi, Litvánia egyik elsőrangú jazzénekese kelti életre kellő bátorsággal szerzeményeit és a jazzsztenderdeket február 15-én az Opus Jazz Clubban. Ez alkalommal Namai című programjuk lesz hallható, amely litván nyelven mutatja be a latin zene és a jazz vibráló fúzióját. Az énekesnő zenéjét egyaránt meghatározzák a hagyományos improvizáció eszközei és a kortárs jazz kifinomultsága.

További információk >>

Szakíts a Toldiban – Magányos Valentin

Egy rossz randi helyett gyere szakítani a Toldiba, és táncolj szomorú számokra, hogy egy kicsit kevésbé legyen összetörve a szíved. Az este hangulatfelelősei DJ Lógsz pénzzel és DJ Maradjunk barátok.

Facebook-esemény >>

Magyarázat mindenre // Bem Mozi

Reisz Gábor nagy sikerű független filmje a Bem Moziban! Nyár van Budapesten. A gimnazista Ábelnek az érettségire kellene készülni, de épp most ébredt rá, hogy szerelmes legjobb barátjába, Jankába. Janka jó tanuló, a vizsga miatt nem kell izgulnia, viszont ő is reménytelenül szerelmes, csak éppen a történelemtanárukba, Jakabba. Jakabnak családja van, pedagógusként próbál túlélni Magyarországon, és korábban már összetűzésbe került Ábel konzervatív apjával. A két részre szakadt társadalom feszültségei felszínre törnek, amikor Ábel történelemérettségije országos botrányba torkollik, ő pedig valahol a két oldal között áll, mindennek a kellős közepén, és még mindig szerelmes.

Facebook-esemény >>

Koreai konyha Budapesten – ebook könyvbemutató és kóstoló Mautner Zsófival // Másik Szoba

Szó lesz majd kimchikészítésről, mesél nekünk Zsófi a szöuli gasztrotúrájáról, na és persze arról is, hogy milyen finomságokat kóstolhatunk meg ezen a délutánon. A kóstoló javasolt ára: 3500 Ft, amelyet teljes egészében a Budapest Bike Maffia kap meg adományként.

Facebook-esemény >>

Programok szombaton Budapesten (2024. február 17.)

Valentin-napi séta a Wekerlén

A Valentin-napot követő hétvégén, egészen pontosan február 17-én még javában romantikában fog fürdőzni Wekerletelep, ahol a vidéket idéző utcákon a magyar népi szecesszió jelentősebb épületeit fedezhetitek fel. A vezetett séta keretében nemcsak a lakótelep különleges hangulatában merülhettek el, de nem mindennapi helyszínek is felfedik majd titkaikat. A sétát lépten-nyomon olyan írók és költők alkotásai színesítik továbbá, melyeket maga Wekerletelep inspirált.

Bővebb infó >>

Fotó: Vizy Márton

Hadik Brunch Vámos Miklóssal

A februári Hadik Brunch vendége nagy örömünkre Vámos Miklós lesz, akivel frissen megjelent, régi-új Ki vinné haza című könyvéről fog beszélgetni Ott Anna.

Facebook-esemény >>

Délolasz koncert és táncház élő zenével, muzsikál a Frizzica zenekar // Zsír

Február 17-én érdemes lesz felhúzni a tánccipőket, hiszen éjfélig tartó délolasz táncház hoz felpezsdülést a Zsírba. A Fővárosi Kulipintyó néven is ismert bárban ezen az estén a Frizzica zenekar húzza a mediterrán talpalávalót. Ha kezdők vagytok se féljetek, az alaplépéseket megtanítják.

Facebook-esemény >>

Szerelmes állatok napja // Budakeszi Vadaspark

Nem csak mi lehetünk szerelmesek, hanem az állatvilágban is ugyanúgy megjelenik a szeretet, szerelem, ragaszkodás, párválasztás. Sok állatfaj akár élete végéig ugyanazzal a partnerrel marad, monogám életet él. Ha kíváncsiak vagytok, mik a párkeresési trendek az állatvilág Z-generációjánál, akkor gyertek el február 17-én a Budakeszi Vadasparkba, ahol egy izgalmas program keretében mindent megtudhattok.

Facebook-esemény >>

Simply the Bests! – Szimfonikus dalok Veres Mónika Nikával és Magyar Bálinttal // Müpa

Mamma Mia, Dancing Queen, My Way, Tell Him, Proud Mary, The Best és még számos jól ismert cím és refrén csendül fel a legnagyobb sztárok legjobb dalainak szimfonikus verziójából február 17-én a Müpában.

House Piknik X Bálna Rombusz

Február 17-én Bálna Rombusz teraszán egy tech-house dallamokkal megbolondított dunai, naplementés teraszbuliba csöppenhettek. A House Piknik partyján este ANTIQUE egy nem mindennapi 6 órás szettjén hangolódhattok az ütemekre, nappal pedig a jól megszokott DJ csapat vár rátok.

Facebook-esemény >>

Farsangi Karaoke Party // Why Not Budapest

Szerettek és esetleg még tudtok is énekelni? Szeretnétek végre kilépni a fürdőszobából, és másoknak is megmutatni mindezt? Akkor térjetek be Why Not Budapestbe február 17-én, válasszátok ki a kedvenc számotokat, ragadjátok meg a mikrofont, és énekeljetek szabadon! Öltözzetek be a Farsangi Karaoke Partijukra és megajándékoznak egy 2500 forint értékű kuponnal!

Facebook-esem