Ismét fogadja vendégeit a Buda VakVarjú.

Ismét várja vendégeit a VakVarjú Buda

Az egyik legnépszerűbb családi étterem, a VakVarjú, amely ismert házias ízeiről és vendégszeretetéről, ismét szélesre tárta kapuit Érem utcai egységében. A felújított terek és modern játékosság visszahozza a színt az albertfalvai hétköznapokba, és a törzsvendégek január végén várták az újranyitást.

Fotó: Egy jó kép rólad

A legelső VakVarjú 2008 óta szolgálta a fővárosiakat ízletes fogásokkal és barátságos hangulattal, mígnem tavaly áprilisban az étterem üzemeltetői úgy döntöttek, hogy teljes felújítást és bezárást végeznek. Majdnem tíz hónapig várnunk kellett a budai étterem vendégszeretetére, de megérte a várakozás a megújult külső és belső részeket látni.

Időkapszulába rejtett kedvesség

A kertvárosi környezet és a ősfás kert természetesen változatlan maradt, de minden más megváltozott, mivel az étterem otthonának számító házat teljesen lebontották, majd újjáépítették. Az új épület alatt az építkezés során egy időkapszulát is elrejtettek, amely az egykori vendéglő jókívánságait, kedves emlékeit és fotóit őrzi. A VakVarjú csapata ezzel a gesztussal kedveskedett a visszatérő vendégeknek, és kifejezte, hogy az új étterem a szereteten alapszik, amely az előzőt körülvette.

Fotó: Egy jó kép rólad

Játékos kreativitás a természettől közel

Amikor belépünk a ismert VakVarjú cégér alatt, most egy letisztultabb főépület fogad bennünket, amelynek hatalmas üvegablakai betekintést engednek Szabó Attila által megtervezett stílusos belső terekbe. Buja növények, színes mintás tapéták, aranykalitka formájú lámpák, bársonyszékek és rengeteg természetes fény eltöri a láthatárat az első pillanattól kezdve. Ha körülnézünk, könnyen láthatjuk, hogy különféle stílusú részek vannak elválasztva, attól függően, hogy az üzleti ebéd fényáramlásában érkeztünk, vagy inkább a régi vendéglő sötétebb terekben szeretnénk elfújni egy finom vacsorára.

Fotó: Egy jó kép rólad

A tágas térben van egy modern játszósarok a legkisebb vendégek számára, ahol rajzolhatnak vagy játszhatnak a gyerekkonyhában, és hétvégente egy animátor vigyáz rájuk, hogy a szülők is átélhessék a gondtalan VakVarjú élményét. Minden este élő zongorazene teremt bensőséges hangulatot az étteremben, és a tavaszi hónapokban elkészül a zöld környezettel körülvett terasz, a játszótér és a fűszerkert is.

Gyerksarok / Fotó: Egy jó kép rólad

Felejthetetlen gasztroélmények barátságos áron

A VakVarjúra jellemző magas színvonal és megfizethető árak jelen vannak a budai helyszínen. A sokszínű kínálatban megtalálhatók a klasszikus kedvencek, Urbán Róbert séf változó ajánlatai, valamint néhány különleges fogás, amely az ideérkező vendégek ízléséhez igazodik.

Külön érdemes figyelmet fordítani a két legkedveltebb ételre is, a konfitált marhanyak vadasával, amelyet házi szalvétagombóccal és tejfölhabbal tálalnak, valamint a marhahúslevest svábgombóccal és julienne zöldségekkel. Ha házias ízekre vágytok, akkor mindenképp ne hagyjátok ki ezeket az ételeket a VakVarjúban!

Marhanyak vadasan / Fotó: Egy jó kép rólad
Marhahúsleves, ahogy a VakVarjú csinálja / Fotó: Egy jó kép rólad

Az újhullámú ízeket és a könnyedebb ételeket kedvelő vendégek választhatnak több alternatívát is. Előételként ajánljuk a tokaji borzselé alatt rejtőző kacsamájmousse-t, amelyet körtetextúrákkal és pirított kaláccsal tálalnak. Külön jó hír, hogy az utóbbiból elérhető gluténmentes verzió is. Érdemes megkóstolni a fokhagymás tigrisrákot is, amely a tejszínes bébiparajos tagliatelle kíséretében az mediterrán nyár hangulatát hozza el. Emellett a vegán vendégekre is gondoltak az étellapon, ahol egy ízletes vegán töltött káposzta vár füstös ízekkel, vöröslencsével és bulgurral.

Kacsamájmousse / Fotó: Egy jó kép rólad
Tigrisrák tagliatellével / Fotó: Egy jó kép rólad

A VakVarjú gasztronómiai kalandozását nem lenne szabad édesség nélkül befejezni! Nehéz választani a fantasztikus desszertek közül; mi a császármorzsa és a könnyű túrógombóc mellett tesszük le a voksunkat.

Császármorzsa / Fotó: Egy jó kép rólad
Túrógombóc / Fotó: Egy jó kép rólad

Az ínycsiklandozó ízekhez széles italválaszték tartozik: nagyszámú hazai bor, pálinkák, különleges gin-tonicok, házi gyümölcsteák, gyümölcsfröccsök és forró téli italok is megtalálhatók a kínálatban.

Nincs kétség, hogy a VakVarjú Budán Tudunk választani mit rendeljünk, és jól fogjuk érezni magunkat egy ilyen figyelmes és barátságos környezetben. Ha biztos választást keresel a nagycsaládos, romantikus vagy céges összejövetelekhez, nyugodtan ajánljuk ezt a bájos budai vendéglőt és a csapatát!

VakVarjú Buda
1116 Budapest, Érem utca 2.
buda.vakvarju.com

Ne hagyjátok ki Budapest rejtett kastélyait: