A farsangi időszaknak kihagyhatatlan kiegészítője a farsangi fánk, amiből a közelgő nagyböjt előtt még mindenképp be kell tankolni! A nem éppen diétásnak mondható süteménycsodát számos különböző módon és ízesítéssel is elkészíthetitek, amik közül garantáltan mindenki megtalálja a neki tetszőt.
Szalagos fánk baracklekvárral
Kezdésnek íme a farsangi időszak legnépszerűbb ételének, a belül puha, kívül ropogós szalagos fánk receptje, ami egy örök klasszikusnak számít az ínycsiklandó tésztacsodák között.
A receptet ITT találjátok.
Túrófánk málnás eperlekvárral
A farsangi túrófánk tökéletes választás, ha elsőre egy egyszerűbb és kelesztés nélküli, gyorsan elkészíthető receptet próbálnátok ki, a mennyei ízről pedig az édes tészta és a savanykás lekvár kombinációja gondoskodik.
A receptet ITT találjátok.
Mini karamellás képviselőfánk
A hagyományos farsangi fánk ugyebár kelt tésztából készül és olajban sül, azonban, ha valami könnyedebbre vágytok, és nem szeretnétek olajszagban úszni, próbáljátok ki ezt a karamellás képviselőfánkot, ami garantáltan felveszi a versenyt hagyományos társaival.
A receptet ITT találjátok.
Farsangi csörögefánk
Végül következzen az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb kelt tészta: a csörögefánk, más nevén forgácsfánk, amit még keleszteni sem kell, porcukorköntösével és házi sárgabaracklekvárral a legelhivatottabb diétázókat is képes bűnbe vinni.
A receptet ITT találjátok.
A recepteket köszönjük Gál Melániának.
Ha más fajta kelt tésztát is elkészítenétek:
Egy ellenállhatatlanul finom péksütemény: Fűszeres-diós csiga (recept)
Készítsétek el ezt az illatos és mennyei finom diós csigát, amely a fűszerekkel megspékelve az év bármely időszakában meghitt hangulatot hoz az otthonokba.
Leave a Reply
View Comments