Budapesten egy téli történetvilág: 7 különleges helyszín és program a városban

Téli mesevilág Budapesten: 7 hangulatos helyszín és program a városban

Az év leghidegebb napjainak festői helyszínein válogathattok remek téli programok közül a fővárosban. Egy elképesztő Van Gogh-kiállítás, ingyenes szánkópálya és a város egyik leghangulatosabb kávézója várja, hogy feldobja a szürke hétköznapjaitokat.

Kínai Újévi Fesztivál // Budapest Chinatown (2024. január 28. és február 3-4.)

A budapesti kínai közösség a kínai újévet, a sárkány évét két hétvégén át tartó programsorozattal ünnepli. Az első vasárnap (január 28.) Quanzhou, az ősi kínai város lesz a fókuszban. Quanzhou-ból érkezik egy hivatásos előadóművész csapat, akik egyórás műsort adnak Budapesten. A műsorban néptánc, tradicionális Nanyin zene, Gaojia-opera, Liyuan-opera, kungfu és bábu is szerepel. A második hétvégén (február 3-4.) oroszlán- és sárkánytánc, színpadi előadások, kínai kalligráfia és festészet, teaszertartás, bambuszbottánc, hanfu cosplay, kínai kézművesség és még sok más várja az érdeklődőket.

További részletek >>

Fotó: Szabó Csilla/Budapest Chinatown

Kőhegyi-kápolna, Budaörs

A 235 méter magas Kő-hegy Budaörsön található, Budapesttől északra. A mészkősziklákkal tarkított hegy tetején található kápolna és kereszt a térség egyik legismertebb látványossága, és zarándokhelyként is ismert. A túra könnyű, mivel kiépített lépcsősor vezet fel a nemrég felújított kápolnához, ahol a bal oldalon található a kőkereszt. Jelenleg a kápolna nem látogatható, de így is érdemes körbejárni a hegyet, mivel páratlan kilátás nyílik a tetejéről. A Templom téri buszmegállótól mindössze 15-20 perc alatt elérhető ez a festői helyszín, ne hagyjátok ki!

Fotó: László Orsolya

Van Gogh – Az immerzív élmény // BOK Csarnok (2024. február 2-től)

A BOK Csarnokban február 2-től új perspektívából csodálhatjuk meg Vincent Van Gogh műveit. A festő legendás világa 4K technológiával elevenedik meg egy 20 ezer négyzetméteres térben, ahol fény- és hanghatások teszik teljessé a körpanorámás élményt.

Bővebb infó >>

Fotó: Van Gogh The Immersive Experience Facebook

Budapest Park Jégpálya (2024. február 4-ig)

A Budapest Park meghívja a téli sport szerelmeseit a nagy tánctér helyén kialakított, több mint 2000 négyzetméteres műjégpályára. A téli mesebirodalomban akár két csúszás között is élvezhetitek a szórakozást. Az évszakhoz illő étel- és italkínálat sem hiányzik, hogy még szebbé tegye a kikapcsolódást.

Bővebb infó >>

Fotó: Budapest Park Facebook

Café Zsivágó

A bohém hangulatú Café Zsivágó az Andrássy út és a nyüzsgő Király utca sarkán található, és a VI. kerület egyik legizgalmasabb helye. Dolgozni, tanulni, egy gyors ital erejéig betérni a színház előtt, vagy hosszú beszélgetésekre ideális helyszín, mivel a kávézó egyedi designnal és hangulattal várja vendégeit. Barátságos árak, könnyed harapnivalók és fesztelen atmoszféra jellemzi ezt a helyet, amely időnként élőzenés eseményeket is szervez.

1061 Budapest, Paulay Ede utca 55. | Facebook

Fotó: Café Zsivágó Facebook

A kis herceg // Erkel Színház (2024. február 14-18.)

Az izgalmas színdarab A kis herceg varázslatos történetét mutatja be lenyűgöző karakterekkel, akrobatikai elemekkel és színes jelmezekkel. A legújabb színpadi adaptáció a videomapping technológiát is alkalmazza, és életre kelti a több generáció által kedvelt klasszikus kalandtörténetet.

További részletek >>

Normafa Park

A Normafa az egyetlen hely Budapesten, ahol télen lehet szánkózni és sífutni. A hófúvás miatt a park téli világa fagyott jéggé válik, és varázslatos élményt nyújt. Az ingyenes szánkópályán csúszhattok, míg a sífutópályára a tavalyi árakon (felnőtteknek 2000 Ft, gyerekeknek és kerületi lakosoknak 1000 Ft) lehet belépni. A pályák este 10-ig kivilágítottak. Jegyvásárlás és sífelszerelés-kölcsönzés a Vasas Síházban!

Az aktuális információkért kövessétek a Normafa Park Facebook-oldalát >>

Fotó: Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia Facebook

Ha beltéri programokat keresel a hideg téli napokra:

5+1 nagyszerű beltéri program Budapesten szürke, januári napokra

5+1 nagyszerű beltéri program Budapesten szürke, januári napokra

Téli hónapok ide vagy oda, számtalan élménydús és mozgalmas program áll rendelkezésünkre Budapesten, bekuckózás helyett.

Funzine Funzine