Budapesten 2024 januárjában: 10 lenyűgöző téli ünnepség

10 szenzációs téli fesztivál Budapesten 2024 januárjában

rewrite this content in hungarian and keep HTML tags

Hüttehangulat, fényinstallációk, lampionok, fondue és cirkuszi produkciók kapcsán is szerveznek téli fesztivált idén januárban Budapesten. Mutatjuk a kedvenceinket!

Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál // Fővárosi Nagycirkusz (2024. január 10-15.)

Hat nap alatt több mint 50 cirkuszi produkciót nézhetünk meg január 10-15. között, a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál keretében. A szakma legkiválóbb képviselői érkeznek Budapestre, hogy mutatványaikkal elkápráztassák a nézőközönséget. Emellett cirkusztörténeti kiállítás is várja az érdeklődőket.

Bővebb infó >>

Jégvilág – kiállítás és korcsolyapálya // Magyar Természettudományi Múzeum (egész hónapban)

A Magyar Természettudományi Múzeum lehengerlő tárlatait egész évben szívesen látogatják a felnőttek és a gyerekek egyaránt, idén télen pedig az eddigieknél is izgalmasabb attrakcióval találkozhatnak itt az érdeklődők: a múzeum nemcsak téli tematikájú kiállítással, hanem egy vadiúj jégpályával is várja látogatóit. A korcsolyázás szerelmesei így összeköthetik az aktív időtöltést a természettudománnyal, és miután siklottak a jégpályán, bepillantást nyerhetnek a jégkorszaki és a sarkvidéki élővilág titkaiba, kihalt vagy veszélyeztetett állatfajainak világába.

Részletek >>

Fotó: Magyar Természettudományi Múzeum

Aprés-skate a Hello Budában (2024. január 13., 20., 27.)

Péntekenként a Hello Budában egy igazi téli élmény vár mindenkit az Aprés-skate keretein belül, ahol DJ Fagyi gondoskodik az igazi hüttehangulatról. Emellett a szuper légkört fokozza a korcsolyapálya, melyen körözve élvezhetitek a téli sportok varázsát, továbbá finom ételekkel, lélekmelengető italokkal és fűtött terasszal is várják az érdeklődőket.

Facebook-esemény >>

Lumina Christmas Park // Római Strandfürdő (2024. január 15-ig)

Idén a Római Strandfürdőn is élvezhetjük a Lumina Park mesés fényjátékát, méghozzá egy egészen különleges, karácsonyi kiadás formájában. A fények birodalmába belépve egy varázslatos mesevilág elevenedik meg előttünk, ahol többek között rénszarvasok, a Mikulás és hullócsillagok ragyogják be az éjszakát, amit sok esetben kihagyhatatlan szezonális slágerek kísérnek. A január 15-ig megtekinthető úti cél tökéletes program mindenki számára, legyen szó romantikus randiról, baráti kikapcsolódásról vagy családi délutánról.

Bővebb infó >>

Fotó: Egy jó kép az utazásról

360 BAR PRESENTS: La Fondue Date (2024. január 19-21.)

Sajtmámoros esték a város felett! Egy egész hétvégén át a krémes sajt jóleső melegsége körül gyűlhettek össze barátokkal, családdal vagy csak romantikusan kettesben. Nézzetek fel a 360 Barba ezen a hétvégén, és élvezzétek a csodálatos kilátást a fűtött ingluk egyikében.

Facebook-esemény >>

Fotó: 360 Bar

Magyar Kultúra Napja 2024 / Hangfoglaló Minifeszt // Turbina (2024. január 21.)

A Hangfoglaló Programiroda a hagyományhoz híven idén is könnyűzenei koncertekkel és nagyszabású rendezvénnyel ünnepli a Magyar Kultúra Napját. A Turbina Kulturális Központban megrendezésre kerülő Hangfoglaló Minifeszten 13 kiváló előadó mutatkozik be az Induló Előadói Alprogram 2024-es támogatottjai közül. A belépés ingyenes!

Facebook-esemény >>

Sárkány Éve Lampion Fesztivál // Fővárosi Állatkert (egész hónapban)

A Sárkány Éve Lampion Fesztivál egy színes és varázslatos világba vezet, mely a fény és árnyék fantáziájával várja a látogatókat egészen 2024. február 24-ig. A Fővárosi Állatkert páratlan lampionkiállítására egy „mágikus kapun” át léphetünk be a több ezer, szellemi, kulturális örökség részét képező Zigong lampion közé, ahol egy csodálatos, egyedi és látványos fény-, illetve hangjátékban merülhetünk el. A hideg téli estéken remek kikapcsolódást nyújtó kiállításon a lampionok hol hatalmas képekké, hol pedig 5-8 méteres kompozíciókká állnak össze, melyeknek maguk a látogatók is részesei lehetnek.

Tovább a jegyvásárlásra >>

Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert

Kínai Újévi Fesztivál // Chinatown Budapest (2024. január 28. és február 3-4.)

A budapesti kínai közösség az idei kínai újévet – a sárkány évét – két hétvégén át tartó programsorozattal köszönti. Az első vasárnap (január 28.) Quanzhou ősi kínai városának lesz szentelve. Hivatásos előadóművész csapat érkezik Quanzhou-ból, hogy egyórás műsort tartson Budapesten, amiben lesz néptánc, tradicionális Nanyin zene, Gaojia-opera, Liyuan-opera, kungfu és marionett is. A második hétvégén (február 3-4.) két napon át tartó programok várnak: oroszlán- és sárkánytánc, színpadi előadások, kínai kalligráfia és festészet, teaszertartás, bambuszbottánc, hanfu (tradicionális kínai öltözék) cosplay, kínai kézművesség, és sok minden más.

További részletek >>

Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál // több helyszínen (2024. február 2-ig)

2024-ben január 6. és február 2. között kerül megrendezésre Magyarország egyik leginnovatívabb programsorozata, a 11. Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál, amely ezúttal ismét egy közös tematika mentén, Csomópontok címmel vonultat föl több mint 20 programot, egy hónapon keresztül, több budapesti helyszínen.

Facebook-esemény >>

Budapest Park Jégvilág (egész hónapban)

A Budapest Park a téli sport szerelmeseit hívja aktív kikapcsolódásra a nagy tánctér helyén kialakított, a hét minden napján látogatható, több mint 2000 négyzetméteres műjégpályával. A téli mesebirodalomban akár két csúszás között is találhatunk magunknak elfoglaltságot, hiszen a szervezők idén is gondoskodnak arról, hogy utánozhatatlan hüttehangulatot idézzenek meg a látogatóknak, így az évszakhoz illő étel- és italkínálatot sem szabad figyelmen kívül hagynunk ottlétünkkor.

Bővebb infó >>

Fotó: Soós Bertalan/Budapest Park

Kutassátok fel a legmenőbb budapesti iglukat: