40+ Budapesten 2024 januárjában, kihagyhatatlan tevékenységek a téli időszakra

40+ kihagyhatatlan téli program Budapesten 2024 januárjában

Ezernyi izgalmas téli program vár benneteket 2024 januárjában Budapesten. Válogassatok kedvetekre a főváros legjobb kiállításai, koncertjei, filmvetítései és ruhavásárai közül!

Françoise Gilot: Felszálló Főnix // Műcsarnok (egész hónapban)

Françoise Gilot kiemelkedő művész és rendkívüli ember volt, aki már életében legendává vált, megkerülhetetlen szellemi örökséget hagyva ránk. Műveinek letisztultsága, eleganciája, formai szilárdsága, élettől lüktető színei, dinamizmusa, szellemes motívumai és mitikus szimbólumai egy teljesen önazonos, sokrétegű személyiség kivetülései. A Műcsarnok kiállítása a művész Európában valaha megrendezett legátfogóbb bemutatkozásának tekinthető. Az egészen korai, még a pályaindulást reprezentáló művektől kezdve az életmű kései szakaszát jelentő 2016-os papírmunkáig Gilot főbb korszakai, témái és sorozatai mind felvonulnak.

Facebook-esemény >>

Fotó: Műcsarnok

Schubert NOW! // Opus Jazz Club (2024. január 4.)

Schubert zenéjét ülteti át kortárs nyelvre Razvaljajeva Anasztázia hárfaművész, Harcsa Veronika énekes és Bolcsó Bálint zeneszerző új produkciója január 4-én az Opusban. Az improvizációk és az élő elektronika tovább tágítják a dalok érzéki univerzumát, és igazi térélménnyé lényegülnek át a trió előadásában.

Facebook-esemény >>

Tribute Maraton // Turbina (2024. január 4-6.)

Ezúttal a Turbinában kap helyet az ország legnagyobb tribute fesztiválja január 4. és 6. között. Két színpadon, három napon keresztül 18 zenekar lép fel, köztük Metallica, Linkin Park, Green Day, Rammstein, Red Hot Chili Peppers és Limp Bizkit tribute is. A 90-es évek rock, punk és metál kedvelőinek mindenképp érdemes ellátogatniuk, hiszen a zenekarok mind hangzásukban, mind megjelenésükben maximálisan az eredeti zenekar élményét törekednek visszaadni.

Facebook-esemény >>

Füst a szemében // Budapest Kongresszusi Központ (2024. január 5.)

Cseh Tamás története és dalai kelnek életre január 5-én, a Budapest Kongresszusi Központban, Ratkóczi Huba, Vecsei H. Miklós, Szabó Balázs, valamint Bereményi Géza tolmácsolásában. A zenés-irodalmi est elmeséli a legendás művész élettörténetét, amit 20 dal egészít ki, a közönség legnagyobb örömére.

Tovább a jegyvásárlásra >>

Fedezzétek fel Budapest legújabb gasztrohelyeit:

Újévi Gálakoncert // Szent István Bazilika (2024. január 5.)

Pénteken, este 8 órakor felcsendül a Szent István Bazilika világhírű orgonája, melyet Virágh András orgonaművész szólaltat majd meg. Az ETUNAM Kamarakórus is csatlakozik hozzá, trombitán pedig Borsódy László játszik ezen a különleges estén.

Részletek >>

Aprés-skate a Hello Budában (2024. január 5.)

Péntekenként a Hello Budában egy igazi téli élmény vár mindenkit az Aprés-skate keretein belül, ahol DJ Fagyi gondoskodik az igazi hüttehangulatról. Emellett a szuper légkört fokozza a korcsolyapálya, melyen körözve élvezhetitek a téli sportok varázsát, továbbá finom ételekkel, lélekmelengető italokkal és fűtött terasszal is várják az érdeklődőket.

Facebook-esemény >>

Fotó: Hello Buda

Újévköszöntő családok // Hagyományok Háza (2024. január 6.)

A Hagyományok Háza életében különleges helyet foglal el a nagyszabású újévköszöntő előadás a Müpában. Január 6-án a népzenével, néptánccal, népművészettel foglalkozó családok kerülnek előtérbe, az est vezérfonalát pedig Bartók hegedűduói adják Kelemen Barnabás hegedűművész és fia, Gáspár előadásában.

Facebook-esemény >>

BOWIE // Toldi (2024. január 6.)

A szokásos évnyitó David Bowie-est a Toldiban. Zeneileg természetesen Bowie teljes pályafutását átfogja az est, a dalain kívüli zenei fókusz pedig elsősorban a legsikeresebb, ’70-es évek környéki korszakának pályatársaira irányul, úgyhogy Bowie mellett olyanokra lehet táncolni, mint a Rolling Stones, Blondie, Roxy Music, Pink Floyd, Lou Reed, Iggy stb., a szokásos szép vetítéssel együtt!

Facebook-esemény >>

Jégvilág // Magyar Természettudományi Múzeum (egész hónapban)

A Magyar Természettudományi Múzeum lehengerlő tárlatait egész évben szívesen látogatják a felnőttek és a gyerekek egyaránt, idén télen pedig az eddigieknél is izgalmasabb attrakcióval találkozhatnak itt az érdeklődők: a múzeum nemcsak téli tematikájú kiállítással, hanem egy vadiúj jégpályával is várja látogatóit. A korcsolyázás szerelmesei így összeköthetik az aktív időtöltést a természettudománnyal, és miután siklottak a jégpályán