11 változatos téli elfoglaltság az ország festői tájaiban a 2022-es januári időszakban

11 kihagyhatatlan téli program az ország festői helyszínein idén januárban

Az ünnepeknek ugyan vége, de januárban is színes programokra számíthatunk az ország legkülönfélébb helyszínein. Olyan úti célokat ajánlunk, amelyek többet jelentenek egyszerű gasztronómiai élménynél, piacozásnál, kulturális vagy zenei programnál, hiszen izgalmas látnivalókat is tartogatnak az adott városok.

Évindító kerti séta, Folly Arborétum (2024. január 4., 5., 6., 13., 20., 27.)

Januárban összesen hat alkalommal van lehetőségeket az évet egy kellemes kerti sétával indítani, amelynek helyszínéül a csodálatos Folly Arborétum szolgál. Az itt dolgozók által vezetett séták során érdekes információkat tudhattok meg a birtok történetéről és az arborétum kiválóságairól. A program 12:30-kor indul és egy körülbelül 60-90 perces sétára számíthatunk. Jegyvásárlás IDE kattintva.

Facebook-esemény >>

Fotó: Folly Arborétum és Borászat Facebook

Csillagmesék a Bükki Csillagdában (2024. január 5.)

Ismét egy különleges esemény várja 2024. január 5-én a Bükki Csillagdában az érdeklődőket. A Csillagmesék – Történetek az Égből a Földieknek szeretettel címet viselő koncerten Asharti Szabó Andrea intuitív énekművész csodálatos hangján olyan dallamok szólalnak meg, amelyek a legbensőnkig hatolnak. Az élmény egyszeri és megismételhetetlen, ugyanis az intuitív technikának köszönhetően soha nem hangzanak el a dalok kétszer ugyanabban formában. A hallgatók a hangok, történetek és a planetáriumban vetített képi világ segítségével kizökkenhetnek a mindennapok mókuskerekéből. A koncert után csillaglesen vehetnek részt az érdeklődők a Bükki Csillagda teraszán vagy az obszervatóriumában. Jegyet vásárolni az alábbi linken tudtok!

Facebook-esemény >>

Fotó: Bükki Csillagda Facebook

Forralt boros barangolás a Monori Pincefaluban (2024. január 6.)

Január 6-án teljes téli pompájában járhatjátok be a Monori Pincefalu lenyűgöző borvidékét, a Strázsahegyen. Ezen a napon ismét számtalan (összesen 17) nyitott pince várja a látogatókat 11 órától 18 óráig, ezúttal forralt borral és finom falatokkal, zenés programokkal, na meg a már megszokott régi hangulattal. További részletekért kísérjétek figyelemmel a Monori Pincefalu Facebook-oldalát!

Weboldal >>

Fotó: Monori Pincefalu Facebook

Made in Pécs (2024. január 6.)

Idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre Pécs városának legnagyobb kulturális programja, a Made in Pécs. A január 6-ai esemény során felfedezhetitek a város sokszínű művészeti életét izgalmas kulturális és zenei programok, színházi előadások, művészeti programok, koncertek által. Az említett programok öt kultikus pécsi helyszínen kapnak helyet, már 10 órától kezdődően. Az esemény ingyenes!

Facebook-esemény >>

Fotó: Made in Pécs Fesztivál Facebook

Városnéző séták Sopronban (2023. január 6., 13., 20., 27.)

Ingyenes városnéző sétákra invitál a Soproni Tourinform Iroda január mind a négy szombatján, melynek során egy idegenvezetővel fedezhetitek fel a város azon részeit, amelyek az útikönyvekből kimaradtak. Fedezzétek fel Soproni látnivalóit és nevezetességeit, a templomok és vallási helyek történetét és érdekességeit, valamint a soproni erdők élővilágát! A túrák 11 órakor indulnak, regisztrálni pedig IDE kattintva tudtok!

Facebook-esemény >>

Fotó: Getty Images

Síbörze Miskolc (2024. január 13.)

Síelést terveztek a téli szezonban, de még nincs felszerelésetek? Akkor Miskolcon a helyetek január 13-án, ugyanis sí- és snowboardfelszerelések vására vár benneteket a Bársony János Róma Katolikus Általános Iskolában! Sílécek, sícipők, síbotok, védőfelszerelések, kiegészítők, bukósisakok, szemüvegek, snowboardok és snowboardcipők mind várnak rátok, használtan és újonnan egyaránt. Ha pedig Budapesten kerestek hasonlót, január 7-én lesz lehetőségetek bevásárolni, további információk IDE kattintva!

Facebook-esemény >>

Arácsi eszem-iszom, Balatonfüred (2023. január 13.)

Köszöntsétek 2024-et az év első gasztro-eseményén, Balatonfüreden! Január 13-án szeretettel várnak benneteket a Szent Benedek Középiskola udvarán 12-től 16-óráig az Arácsi eszem-iszom eseményen, csupa finomsággal. A program köszöntővel, pálinkakóstolással és névadással kezdődik, majd disznótoros lakomával folytatódik, végezetül pedig táncházban mulathatnak a látogatók.

Facebook-esemény >>

BÖDÖN Piac, Szeged (2024. január 14., 28.)

Januárban két alkalommal, 14-én és 28-án is megnyitja kapuit Szeged legkedveltebb piaca, a BÖDÖN Piac! A helyszín a Szeged Plaza, ahol 9 órától 14 óráig fedett helyen és kellemes hangulatban böngészhettek a környék legmenőbb kézműves alkotásai között, és megtölthetitek a zsákokat a legfinomabb termelői élelmiszerekkel.

Weboldal >>

Fotók: BÖDÖN Piac Facebook

Vince-napi pincejárás, Pannonhalma (2024. január 19-21.)

Szeretettel várják a borkedvelőket Vince-nap hétvégéjén Pannonhalmán, ahol összesen hét helyi pincészet nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt. A január 19. és 21. közötti program során csupa finomságokkal és izgalmas borkóstolókkal várnak benneteket, a borvidék helyszíneit pedig különböző buszjáratokkal közelíthetitek majd meg, megkönnyítve az eljutást. A részletes programról IDE kattintva olvashattok bővebben!

Facebook-esemény >>

Fotó: Pannonhalmi Borvidék Facebook

Inotai Erőmű – Tiéd a gyár! (2024. január 27.)

Izgalmas kétórás barangolásra invitálnak benneteket január 27-én az Inotai Hőerőmű területén. A körülbelül 1,5 kilométert felölelő séta a erőmű kulcsfontosságú épületeire fókuszál, így a kazánház földszinti és a turbinaház tereit, valamint a vezénylőtermet és az egyik hűtőtornyot járja be. A közelmúltat felelevenítő séta alkalmával megtudhatjátok, hogy hol volt az inotai elvtársak kedvenc termálfürdője, ki lakhatott az erőmű mellé felhúzott Készenléti lakótelepen és általában mit jelentett a jólét a Kádár rendszerben. Ha lenyűgöz a retro korszak, szeretitek az egzotikus filmforgatási helyszíneket és készen álltok egy unikális kalandra, akkor ott a helyetek!

Facebook-esemény >>

Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép az utazásról

Schönbrunn kincsei Gödöllőn (2024. január 28-ig)

Egészen január 28-ig várja a látogatókat a Gödöllői Királyi Kastély izgalmas kiállítása, a Schönbrunn kincsei Gödöllőn. A gyűjteményben a császári udvar mindennapjaihoz és az egyes családtagokhoz köthető személyes tárgyak kerülnek bemutatásra. A tárlaton a császári család tagjait ábrázoló portrék mellett dokumentumok, porcelánok, textilek, valamint metszetek és grafikák is láthatók. A kiállítás kurátora Michael Wohlfart.

Weboldal >>

Fotó: Gödöllői Királyi Kastély – Royal Palace of Godollo Facebook

Mesebeli úti célok téli kirándulásokhoz: