24 csodás téli pillanat Budapesten az élményekért

24 téli élmény Budapesten a varázslatos pillanatokért

A békés adventi készülődés jegyében, december 1-24. között minden nap ajánlunk nektek egy téli budapesti programot, amelyet az egész család együtt élvezhet. Töltsétek meg minőségi pillanatokkal az év legvarázslatosabb időszakát!

December 1. – Fényvillamos

A békés adventi készülődés jegyében, december 1-24. között minden nap ajánlunk nektek egy téli budapesti programot, amelyet az egész család együtt élvezhet. Töltsétek meg minőségi pillanatokkal az év legvarázslatosabb időszakát!

Tovább a menetrendre >>

Fotó: Shutterstock

December 2. – Joulupukki Budapesten

Igazi ünnepi hangulattal vár a Lumina Park karácsonyi fényjátéka a Római Strandfürdő területén! December 1-21. között adománygyűjtőpont is működik itt, sőt, még a finn Mikulás, Joulupukki is ellátogatott ide egészen Lappföldről.

Még több varázslatos adventi program az egész családnak >>

Fotó: Joulupukki Magyarországon Facebook

December 3. – Advent Óbudán

Az adventi hétvégéken vásári forgatag és ingyenes ünnepi koncertek várják a gyönyörűen feldíszített és kivilágított óbudai Fő térre érkezőket. Többek között Szulák Andrea, Takács Nikolas és a Romengo is színpadra lép. Emellett két helyszínen, a Fő téren és a Békásmegyeri piacon ingyenes jégpályán korcsolyázhatnak a téli sport szerelmesei.

Még több szuper karácsonyi forgatag Budapesten >>

Fotó: Advent Óbudán Facebook

December 4. – Operatúra

Ha szívesen felmelegednétek a zord időben, látogassatok el a látványosan felújított Operaházba, ahol több nyelven is elérhető épületsétákon vehettek részt. A 60 perces bejárás keretében az épülettörténet mellett választ kaphattok arra is, hogyan nyerték vissza eredeti fényüket az épület csodás terei. A lélegzetelállítóan gyönyörű terek megismerése után, a túra végén egy rövid koncerttel is kedveskednek a résztvevőknek.

Még több kihagyhatatlan adventi program a fővárosban >>

Fotó: Egy jó kép az utazásról

December 5. – Karácsonyi séta

December 5-én, 13-án és 19-én múltidéző karácsonyi sétára invitál a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum. Nyakig merülhettek majd az ünnephez oly szorosan kapcsolódó vendéglátás-történetben, melyen keresztül megismerhetitek a boldog békeidők karácsonyi készülődését. Megtudhatjátok azt is, mi is kellett pontosan a szaloncukor születéséhez, és hogy miért volt nélkülözhetetlen a riccselő gép. A „Szalonczukkedli és riccselő gép” nevű sétára regisztrálni a muzeumpedagogia.mkvm@gmail.com emailcímen, a választott időpontot megelőző napon 18 óráig tudtok.

Válogassatok még több varázslatos adventi séta közül >>