35+ elengedhetetlen adventi hétvégi program Budapest számára – 2023. december 7-10.

35+ kihagyhatatlan hétvégi, adventi program Budapesten – 2023. december 7-10.

Csodálatos programokkal készül advent második hétvégéjére a főváros. Jégpályák, hanukai programok, karácsonyi vásárok, koncertek és séták is várnak benneteket Budapesten. 

Többnapos hétvégi programok Budapesten

Hanuka Fesztivál // Auróra (csütörtöktől)

Az idei Hanuka Fesztivált Róth Miksa tiszteletére, munkásságának felidézésére szánják. A programban szerepelnek művészeti workshopok, beszélgetések és városi séta is.

Részletes program >>

Ünnepváró forgatag // Hagyományok Háza (péntek-vasárnap)

Adventi ünnepváró hétvége a Hagyományok Házában! December 8. és 10. között kezdetét veszi a várva várt karácsonyi készülődés: gyermek- és családi programokkal, meghitt koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal és vásárral vár mindenkit az idei Ünnepváró forgatag.

További részletek >> 

Adventi hangolódás Józsefvárosban (péntek-vasárnap)

Az elkövetkezendő hetekben számtalan izgalmas családi programmal kedveskednek az érdeklődőknek a Horváth Mihály téren. Irodalmi előadások, koncertek, meseszínház és még bűvész is lesz a helyszínen, de ne feledkezzünk meg a korcsolyapályáról sem, amely minden évben nagy sikert arat. A jégpálya január 31-ig nyitva tart, a kerületi lakosok pedig lakcímkártyával ingyen használhatják.

Weboldal >>

További ingyenes adventi programok 2023-ban:

SZETT adventi vásár a Goliban // Goldberger Textilipari Gyűjtemény (péntek-vasárnap)

A SZETT (Szőnyeg Tervezők Társasága Egyesület) sok szeretettel vár titeket advent első két hétvégéjén a Goldberger Textilipari Gyűjteményben rendezett adventi vásárán, ahol kortárs magyar textiltervezők designer szőnyegeit, lakástextil termékeit vásárolhatjátok meg. Találkozzatok a tervezőkkel, beszélgessetek velük az alkotási folyamatokról és a tárgyak egyediségéről! Az eseményt workshopok is kísérik, ahol különféle textilkészítési technikákat sajátíthattok el és/vagy (saját) ajándékot is készíthettek.

Facebook-esemény >>

Europeum Karácsonyi Design Vásár (péntek-vasárnap)

Rendhagyó, különleges karácsonyi designvásárt rendeznek az Europeumban december 8-10. között. Rengeteg hazai kézműves designmárka, workshopok, nyeremények és persze az elmaradhatatlan barátságos közösség vár rád!

Facebook-esemény >>

Gozsdu Karácsonyi Vásár (péntektől)

Idén adventkor is ünnepi pompába öltöztetik a bulinegyed szívében található, 220 méter hosszú passzázst, ahol kézműves termékek garmadájára, kortárs alkotók ajándéktárgyaira számíthatnak azok, akik itt hangolódnának az ünnepre. A vásárt izgalmas programok kísérik, többek között workshopokkal és előadásokkal színesítik a mindennapokat. Az adventi időszakban december 8-24. között karácsonyi vásárral várja az erre járókat a meseszépen feldíszített belvárosi udvar, hogy még több varázslatos pillanatot csempésszen az év ezen időszakába. A két ünnep között szerdától vasárnapig tudtok nézelődni, az ünnepi időszak levezetéseként, január 5-7. között pedig újévi vásáron vehettek részt.

További részletek >> 

Green Market Karácsonyi Vásár // Klauzál téri Vásárcsarnok (szombat-vasárnap)

Budapest legnagyobb fedett karácsonyi vására idén a Klauzál téri Vásárcsarnokban nyitja meg kapuit, ahol advent összes hétvégéjén hangolódhattok az ünnepre. Ezen az egyedülálló eseményen többek között kézműves kincsekből, újrahasznosított termékekből, natúr kozmetikumokból és egyedi gasztrokészítmények közül is válogathattok. A szervezők célja, hogy összehozza azokat, akik érdeklődnek a fenntartható jövő megteremtése iránt, így nem meglepő, hogy számos olyan árussal és kiállítóval találkozhattok, akik a környezetvédelem és a zero waste terén alkotnak. A vásár mellett számos kísérőprogram is vár titeket, többek között előadásokon, workshopokon és koncerteken is részt vehettek.

Facebook-események >> 

Fotó: Hello Piac (Facebook)

Karácsonyi Ronda Pulcsis Futás (szombat-vasárnap)

Elő a ronda pulcsikat a szekrényből! Az idei lesz a nyolcadik alkalom, hogy a leggiccsesebb felsőnket magunkra öltve futhatunk a jótékonyság jegyében. December 9-10. között nem csak Budapesten, de Debrecenben is vár a Ronda Pulcsis Futás. Mindkét futáson a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Facebook-esemény >>

FIKSZ Iparművészeti Vásár és Kiállítás // Petőfi Irodalmi Múzeum (szombat-vasárnap)

A Független Iparművészeti Kortárs Szalon decemberi eseménye nem kizárólag a helyszín exkluzivitását, de a kiállítók számát tekintve is rendhagyó, ugyanis több mint 90 kortárs iparművésszel találkozhatnak a látogatók! Az iparművészet összes ágát képviselik a kiállító alkotók, így ezen az adventi hétvégén megtalálhatjátok itt a keramikusok, porcelántervezők, üvegművészek, ötvösök és ékszertervezők, textilművészek (nemezművészek, selyemfestők, gobelinművészek, szőnyeg- és lakástextil-tervezők, szövöttanyag- és ruhatervezők), bőr- és fatárgytervezők, könyv- és papírművészek, illetve grafikusok hazai kiválóságait.

Facebook-esemény >>

Iparművészeti Bazár // Várkert Bazár (szombat-vasárnap)

Népszerű dizájnerek és díjnyertes tervezők művészi munkái, a hazai iparművészet remekei várják a közönséget advent négy hétvégéjén. Nem csupán a több mint 50 kitűnő iparművész alkotásait csodálhatják meg a látogatók, lehetőség lesz a tárgyak alkotóival is találkozni, és megismerni a műalkotások anyagát, stílusát, történetét.

Facebook-esemény >>

Fotó: Várkert Bazár Facebook

Amadeus // Pesti Színház (szombat, vasárnap)

November végén mutatták be az Antonio Salieri és Wolfgang Amadeus Mozart különös kapcsolatáról szóló darabot a Pesti Színházban, amelyet a közönség tűkön ülve várt az idei színházi évadban. A főszerepekben két kiváló művészt láthatunk: míg Salierit Ötvös András alakítja, Mozart bőrébe ifj. Vidnyánszky Attila bújik. A Hegedűs D. Géza rendezésében megvalósuló előadás a világ egyik egyetemes kérdésére keresi a választ, méghozzá a tanult mesterség és a páratlan tehetség viszonyrendszerének és egymás melletti létezésének részleteire. A darab Peter Shaffer drámája nyomán készült.

További részletek >> 

Fotó: Dömölky Dániel

Karácsony a kastélyban // ELTE Füvészkert (szombat-vasárnap)

Karácsonyi díszbe öltözik a Füvészkert három évszázados Festetics-kastélya. A Füvészkert munkatársaiból ünnepi dekorációkat készítenek a Füvészkertben található termések, bogyók, növények előtérbe helyezésével. A dekorációkra licitálni lehet a Füvészkertért Alapítvány javára.

Facebook-esemény >>

További izgalmas múzeumi programok a fővárosban:

Régi Hullám Minifeszt: Kelet-Nyugat, Malacka és a Tahó, Nulladik Változat // Gödör

Mintha a ’90-es és a 2000-es évek fordulóján járnánk: Almássy tér, Benczúr Klub, régi Gödör: mindenhol underground zenekarok, fesztiválok. Idézzük meg a legendás időket az azóta is aktív Nulladik Változattal, Malacka és a Tahóval, valamint a sok év után visszatérő Kelet-Nyugattal!

Facebook-esemény >> 

Felső Tízezer // Turbina

A magyar indie-rock bozótharcosa, a Felső Tízezer a Turbinában zárja az évet. Az alternatív rock, a powerpop és a jangle pop hagyományait keverő zenekar négy nagylemezének legjavából válogat és megmutat néhány új dalt a jövőre érkező új albumról is. Sodró lendületű gitárok, nagyívű refrének, szeretetteljesen cinikus dalszövegek.

Facebook-esemény >> 

CSAK akkor, ha… Ujj Zsuzsi & Darvas Kristóf, cserihanna, dj Lujziána // Auróra

Ujj Zsuzsi & Darvas Kristóf és cserihanna koncert a CSAK ezt az 1-et kértem! Feminista Fesztiválon. Utánuk dj Lujziána pörgeti.

Facebook-esemény >> 

Szombati programok Budapesten (2023. december 9.)

Erdősítés Mátyásföldön

Ültettél már idén? Most még gyorsan belehúzhatsz, ha nem. Ha igen akkor is vár a 10 millió Fa Mátyásföldre egy adventi erdősítésre, ahol legalább 1500 csemetét terveznek elültetni.

Facebook-esemény >>

Adventi Czakó Piacz

A Czakó Piac karácsonyi forgatagában december során szombatonként lehetőségetek nyílik egyenesen a termelőktől beszerezni a különleges szezonális finomságokat a budai lankákon található mesés Czakó Kertben. A felhozatalban mindent megtaláltok a balatoni boroktól kezdve lekvárokon, húsokon és sajtokon át egészen a vadkovászos pékárukig, emellett pedig nem maradhatnak el a virágok és a lakásdekorációk sem. Az itt töltött idő alatt gőzölgő almapunccsal és isteni Bányai kávéval melegedhettek fel, a vásár mellett pedig könyvbemutatókkal és az ünnep közeledtével fenyőfavásárral is készülnek a szervezők, még varázslatosabb hangulatot kölcsönözve a vásárnak.

Facebook-események >> 

Gryllus Vilmos: Nótás Mikulás // Villányi úti Kon