Valencia látnivalók

Valencia Látnivalók

Valencia nemcsak jelentős középkori látnivalókkal, hanem ultramodern építészeti csodákkal is rendelkezik. A bájos óvárosában Világörökségi helyszínek láthatók, de a külvárosában Európa legnagyobb akváriumát tekinthetjük meg a Művészetek és Tudományok Városában. A strandja a várostól alig 16 kilométerre található, amely tömegközlekedéssel is könnyen elérhető.

Valencia kulturális örökségét különböző civilizációk hatása határozza meg. A ötvözi a hagyományt a modernséggel a gazdag kulturális örökséggel. Már az arab hódítás idején is az öröm városának nevezték.

Valencia legjobb látnivalói

Valencia igen gazdag kulturális örökséggel rendelkezik, a legjelentősebb turisztikai látnivalók az óvárosban (Ciutat Vella) találhatók. A híres La Lonja de la Seda épületében értékesítették a híres valenciai selymet, amelyet aztán az európai kereskedők terítettek tovább. A futurisztikus Művészetek és Tudományok Városa átadásával a régió egyik legfelkapottabb turisztikai célpontjává vált.

Valencia látnivalók

Plaza de la Virgen

A Virgen tér az egyik legszebb tere Valenciának, számos nevezetes épület, például a Generalitat palota határolja. A közepén egy kecses kút a Neptun-kút áll, amelynek szépsége különösen esti megvilágításban érvényesül. Itt látható Valencia első és legjelentősebb barokk stílusú temploma is, amely nevezetes az 1700-as években készült kupolamennyezet freskóiról.

Torres de Serranos

Az ősi városkapu azt az időszakot mutatja, amikor az óvárost erős védőfalak vették körül. A sáncai római alapokon épült a 14. században. A bejárati kapu boltívén látható a város két pajzsa, az épületet 1930-ban állították helyre.

La Lonja de Seda

A 16. századi gótikus stílusú Selyembörze épülete része a Világörökségnek. A felső emeletén egykor az adósok börtöne volt. A tornyába 144 lépcső vezet fel, ahonnan belátható az egész óváros.

Catedral de Valéncia

A Plaza de la Reina-n álló katedrális szokatlan stílusa miatt egyedi a Spanyolországban látható templomok között. Eredetileg a helyén egy ókori templom, majd egy mór mecset is állt. A 13. századtól folyamatosan átépítették, így stílusában egyaránt őrzi a román és a gótikus jellegzetességeket. Kápolnájában Goya festményei és Alonso Cano feszülete látható, azonban a legszebb része a díszes boltozatú Szent Grál kápolna. A székesegyházban működik egy rangos egyházművészeti múzeum is. Az El Miguelete toronyból pazar kilátás nyílik a városra.

Kerámia Múzeum

A Palacio del Marqués de Dos Augas egy 18. századi arisztokrata palotában található. Az épület díszes homlokzattal, és ízlésesen díszített belső térrel rendelkezik. A múzeumban valenciai és a környező települések hagyományos kerámiái láthatók (terueli azulejos, és mázas cserép). Megtekinthető egy 19. századi autentikus, teljesen felszerelt konyha, és hagyományos valenciai kerámiák is.

La Ciutat de les Arts i les Ciéncies de Valéncia

Valencia külvárosában található a Művészetek és Tudományok Városa európai mércével mérve is jelentős. A Turia folyó egykori medre melletti hatalmas területen található. A komplexum hat részből áll: a Hemisféric IMAX mozi, amely planetárium is; az Umbracle; az interaktív múzeum a Museu de les Ciéncies; a Palau de les Arts operaház; az Ágora koncerttér; valamint Európa legnagyobb akváriuma az Oceonagráfic. A komplexumot legkönnyebben metróval lehet megközelíteni az Alameda megállótól.

Valencia tengerpartja

A régió legszebb partszakasza a várostól alig 16 kilométerre, a La Albufera Nemzeti Park területén látható. A 2,6 km hosszan elnyúló finom homokos partszakaszt dűnék és fenyőerdők védik a széltől.

Utazás Valenciába

Jó hír, hogy Valencia másik tartománya Castellón is elérhető Budapestről fapados repülőjárattal. A repülőtér Castellón de la Plana városközpontjától 27 kilométerre található. A Costa Azahar ideális a nyugalmas tengerparti nyaralás és az aktív sport kedvelőinek.

Theme BCF By aThemeArt - Proudly powered by WordPress .
BACK TO TOP