Christopher Nkunku lehet az Arsenal első 100 milliós átigazolása?


Az Arsenal hajlandó nagy összeget költeni Christopher Nkunku, az RB Leipzig támadójának szerződtetésére.

A Premier League-ben szereplő Liverpoolt, Chelsea-t és Manchester Unitedet is kapcsolatba hozták már a 24 éves játékossal, de a Bundesliga játékos magas ára miatt mindegyik csapat inkább visszavonult.

Most mégis úgy tűnik, hogy egy másik angol csapat, az Arsenal azonban hajlandó kifizetni a Lipcse által kért 116,5 millió eurót (100 millió fontot). Ez egy olyan összeg, amit a riválisok nem akartak megadni, különösen, mivel Nkunku jelenlegi szerződése egy év múlva lejár és akkor szabadon igazolhatóvá válik.

Nkunku új szerződést ír alá?

Korábban Németországban is felmerült, hogy a Lipcse új szerződést kötne a játékossal egy olyan kiegészítő záradékkal, amely szerint jövő nyáron 60 millió euróért távozhat. Ez úgy tűnik, hogy olyan csapatoknak kedvezne, mint a Chelsea és a Man Utd, akik nem biztos, hogy hajlandóak nagy átigazolási díjat fizetni, de helyette hatalmas bért kínálnának a játékosnak.

Egy ilyen hatalmas ajánlat láttán azonban az RB Leipzig kénytelen lehet átgondolni a terveit.

Az Arsenal a jelek szerint igyekezett beelőzni a vetélytársait, és nagy összeget halandó költeni a támadóra, aki ebben a szezonban a német bajnokság, kupa és a BL mérkőzésein összesen 52 fellépésén 35 gólt szerzett és további 20-at készített elő.

Az biztos, hogy az Ágyúsoknak szükségük van erősítésre támadásban, miután Pierre-Emerick Aubameyang januárban Barcelonába, Alexandre Lacazette pedig a nyáron Lyonba távozott.

Nkunku egy olyan óriási átigazolás lenne, amely nem illene bele az Ágyúsok jellemzően óvatos átigazolási múltjába. A korábbi legdrágább átigazolásuk Nicolas Pepe leigazolása volt a Lille-től 2019-ben 80 millió euróért – ez a transzfer később minden fronton katasztrófának bizonyult.

Az Arsenal számára minden bizonnyal merész lépés lenne egy olyan átigazolási ajánlatot tenni Nkunkuért, amely az angol bajnokság történetének egyik legnagyobbja lenne, de ha vissza akarnak jutni a csúcsra, akkor ez lehet az a fajta kockázat, amit talán be kell vállalniuk.