Belair

A legkeresettebb városrészek Luxemburgban: Belair és a Limpertsberg

A Nagyhercegség fővárosa igen kedvelt a külföldi munkavállalók körében. Sokan részesítik előnyben a város felkapott negyedeit, mint például a Kirchberg negyedet, de minden kerületnek megvan a maga varázsa. Viszont egyre növekszik azoknak a száma, akik különböző szempontok alapján a város kevésbe felkapott helyein keresnek maguk és családjuk számára ingatlant, vagy hosszú távú albérleti megoldást. Cikkünkben ezeket a lehetőségeket járjuk körül, amely egyúttal jó támpontként szolgál a jövőbeni lakosoknak is.

A luxemburgi ingatlanokkal foglalkozó atHome.lu weboldal 2018-ban az internetes keresések alapján összegezte a leginkább keresett luxembourgi kerületeket.

A város legelőkelőbb kerületei a Belair, és a Limpertsberg, ezt a keresések száma is igazolja. Egyes kerület a dolgozó fiatalok körében preferált, mások, mint például a családosok egyéb szempontok alapján döntenek, 2020-ban a felkapott kerületek között szerepel Cesaange is.

Belair

A keresések alapján az állapítható meg, hogy a város nyugati részében fekvő Belair kerület továbbra is a legdivatosabb fővárosi kerület. A szépsége mellett kedvelt az üzletek és a városi parkok közelsége miatt is.

Limpertsberg

Második helyen áll népszerűségben a Limpertsberg, amely közvetlen a városközpont közelében található. Kiváló tömegközlekedési hálózata, valamint a bevásárló buszok révén könnyen lehet eljutni a városközpontba és a Kirchberg negyedhez, emiatt vonzó a külföldi munkavállalók körében.

Limpersberg

 

Bonnevoie

A dobogósok között szerepel Bonnevoie kerület, amely az elmúlt időszakban vált egyre jobban értékelt területté, köszönhető a kiváló tömegközlekedési hálózatának.

Cents

Csak a 4. helyen áll a Belváros. Népszerű, de csak az 5. helyen áll a rangsorban Merl kerület, valamint a 10 legkeresettebb kerület között megtalálható a Gare, a 7. helyen álló Gasperich és a 10. pedig Cessange.

 A Cesaange aváros legdélnyugatibb kerülete a természetes környezetet kedvelők számára nyújt ideális élhető környéket. Csak egy kőhajításra van a pezsgő Gasperich kerülettől, ahol jelenleg minden a fejlődésről szól, a kereskedelmi és építészeti projekteket az építési daruk száma is ezt igazolja. Cesaange a főváros legkevésbé sűrűn lakott kerülete, a lakosai túlnyomó részt aktív, jórészt luxemburgi és francia állampolgárok, de nem hanyagolható el a portugálok, a belgák és a németek száma sem. Kifejezetten fiatalos környék, a lakosok legnagyobb része a 20-50 éves korosztályhoz tartozik. A Croix de Cesaange csomópont révén az ország fő autópályáihoz kiváló az összeköttetéssel rendelkezik.

A Vaubanfort.lu az egyik legnépszerűbb luxemburgi albérlet kereső weboldal, a portálon angol nyelven kereshetők a kiváló ár-érték arányú ajánlatok városi és régiós szinten egyaránt.

Theme BCF By aThemeArt - Proudly powered by WordPress .
BACK TO TOP