TOP 50 társasjáték egy népszerű webáruház szerint


Néhány darab társasjáték mindenki otthonában lapul, az igazi rajongók pedig akár több tucatot is birtokolhatnak belőle. Ma már számos társasjáték kapható a boltokban, nem könnyű azonban dönteni egyik vagy másik mellett. Jelen cikkünkben ehhez nyújtunk most egy kis segítséget, hiszen az aktuális TOP 50 társasjáték közül szemezgetünk!

Ezek a jelenlegi legjobb társasjátékok

Ha kezdőként, újrakezdőként vagy megszállott játékosként nem tudod, mit is kellene kipróbálni, a hazai és nemzetközi toplisták áttekintése nyújthat segítséget.  Érdemes ránézni a Gémklub társasjáték webáruház TOP 50-es listájára, amely az értékesítési statisztikák és a játékosok visszajelzései alapján készült.

A TOP 50 társasjáték közül szemezgetve rögtön felfigyelhetünk a Watergate-ügy nevű társasjátékra, amely a hírhedt Watergate botrányra épít. A játékban résztvevők egyike az amerikai elnököt alakítja, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy hatalmon maradjon, míg a másik egy elszánt újságírót, aki igyekszik elérni, hogy az elnök lemondjon. A politikai cselszövések, botrányok és nyomozások kedvelői a játékot egyszerűen imádni fogják.

Azoknak, akik szeretnék megtornáztatni az agyukat, a TOP 50 társasjáték egyik tagja, a Cortex lesz a megfelelő választás. A kis helyigényű, gyorsan lejátszható meccsben 8 éves kortól akár a család minden tagja is részt vehet. Lényege, hogy az asztal közepén lévő feladványt próbálja minden játékos megfejteni, hogy aztán azonnal lecsaphasson rá és bemondja a megoldást.  A játék sokoldalúan fejleszti a logikai gondolkodást, a koordinációt, de még a vizuális érzékelést is. Nem mellesleg roppant szórakoztató.

A Dobble, amely a TOP 50 társasjáték egyik legkiemelkedőbb tagja, az ovisok kedvence, de a szülők is élvezni fogják a játékot. Lényege, hogy minden egyes kör alakú kártyán találunk két ugyanolyan figurát. Aki hamarabb felismeri az egyező alakot, az kapja a kártyát és aki többet összegyűjt, az nyer. Az aktuális évszaknak, kedvelt mesefigurának megfelelő kártyák még kedveltebbé teszik a terméket a gyerekek körében.

Izgalmas társasjátékok nagyobbaknak

A bulizni vágyók odalesznek a Fröccsért, ami egy igazi partijáték a TOP 50 társasjáték között. Ugyan nem ivós játék, mégis képes megteremteni az este hangulatát. Kiemelkedő szerepet kap benne a zsarolás, a korrupció, na és persze a jó borok. A Szabadulópakli sorozat ugyan már kiskamasz kortól játszható, ám leginkább a felnőttek fogják élvezni. A játék olyan, mintha zsebre tennél egy komplett szabadulószobát, hiszen csak akkora, mint egy kártyapakli. A képzeletbeli szobákból – az igaziakhoz hasonlóan – logikai feladványokon keresztül lehet kijutni.

A Time’s up – Party ugyancsak a jó hangulatért felel. A TOP 50 társasjáték általunk ismertetett utolsó játékában két csapat versenyez azon, hogy minél több szót kitaláljon. Nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik, a nehézség ugyanis körről körre fokozódik.

A bemutatott típusok mellett még számos darab akad a TOP 50 társasjátékok tagjai között, amelyek megérdemlik, hogy kipróbáljuk őket. A kicsiknek, a nagyobbaknak és a felnőtteknek is örömteli perceket ígér minden egyes társasjáték.