Így dolgozik egy tapasztalt szürkehályog specialista


Manapság egyre többen szenvednek valamilyen szembántalommal. A rengeteg gép előtt töltött óra, a figyelmetlenség és a káros sugarak is hatással lehetnek az egyes betegségek kialakulására. A szürkehályog egy a sok közül, ami rengeteg személyt érint szerte a világon. Azonban egy tapasztalt szürkehályog specialista megoldást kínálhat a kellemetlen problémára.

De vajon, hogyan dolgoznak ezek az orvosok? Cikkünkben erre a kérdésre kerestük meg a választ!

Mik utalhatnak szürkehályog problémára?

Mint minden betegségnek, a szürkehályognak is vannak jelei, amiket időben észlelve, megelőzhetőek a komolyabb gondok. Fontos azonban megjegyezni, hogy minden esetben műtétre van szükség, hogy a szem sérült részét eltávolítsák, a helyére pedig speciális műlencsét tegyenek. A betegség sem gyógyszerekkel, sem pedig egyéb készítményekkel nem kezelhető.

Elsődleges tünet lehet többek között a homályos látás, a káprázás, amikor az egyes fények már túl erősek, illetve akár az elhalványuló színek érzékelése is jele lehet a szürkehályog problémának. Emellett, ha valakinek rossz az éjszakai látása, esetleg kettőslátásban szenved, szintén érdemes orvoshoz fordulni, aki diagnosztizálhatja a betegséget.

Dr. Nagymihály Attila szürkehályog specialista már több mint 25 év tapasztalattal rendelkezik a látásjavító műtétek területén. A szakember először egy vizsgálatnak veti alá a pácienst, csak ezt követően ad javaslatokat arra, hogy mi is a következő teendő.

Hogyan dolgozik egy szürkehályog specialista?

Amikor eldöntöttük, hogy felkeresünk egy tapasztalt orvost, mindenképpen figyelembe kell venni pár dolgot. Választható állami intézmény is, de ide valószínűleg nem túl gyorsan fogunk bekerülni. Ezzel szemben egy magánklinikán sokkal több esélyünk van, mielőtt a szürkehályog probléma komolyabbra fordulna. Emellett itt jóval körültekintőbben lesznek velünk, ráadásul bármilyen kérdést feltehetünk, ami bennünk ragadt a vizsgálattal és az esetleges műtéttel kapcsolatban.

Egy tapasztalt szürkehályog specialista garantálja a teljes szemüvegmentességet, hiszen a műlencse beültetésével se a távolra, se pedig a közelre nem szükséges szemüveget viselnünk. A szakmai tapasztalat biztosítja a pácienseket, hogy minden a lehető legnagyobb rendben zajlik majd, így bárki biztonságban érezheti magát, aki ellátogat egy szemészeti klinikára.

A vizsgálat és a műtét 100%-ban fájdalommentes, hiszen az érzéstelenítést szemcseppel végzik el, így a beteg semmit sem fog érezni a hályog eltávolítása és a lencse beültetése során.

Hogyan zajlik a műtét előtti vizsgálat?

Az operáció előtt azonban egy részletesen szemészeti vizsgálatra kerül sor, ahol a szakember megállapítja a betegség állapotát és beavatja a pácienst a következő lépésekbe. Emellett kiderül az is, hogy a jövőben van-e esélye egyéb szemészeti problémának, hiszen ez is befolyásolhatja a műtét menetét. Kiválasztásra kerül továbbá a speciális műlencse, amivel tökéletesen korrigálni lehet az beavatkozás utáni látást. Minden előbb említett folyamatot korszerű számítógépes technikával végeznek el, ami garantálja a biztonságos vizsgálatot és műtétet egyaránt.

Ehhez azonban minden esetben szükség lesz pár dokumentumra, amit a betegnek magával kell vinnie a rendelőbe. Elsősorban a szemüveg, a korábbi szemészeti leletek és az elmúlt három év zárójelentése az, amit figyelembe fognak venni. Amennyiben esetleg valamilyen belgyógyászati gond is áll a háttérben, annak kapcsán is érdemes elpakolni minden papírt, ami az elmúlt években felhalmozódott.

A vizsgálat nagyjából két óráig fog tartani, így érdemes ezzel is számolni. Amennyiben pedig a beteg autóval érkezik, esetleg szeretne biztonsággal hazaérni, mindenképpen vigyen magával valakit. A vizsgálat során ugyanis pupillatágítást fognak végezni, ami a szemre legalább 2-3 órán át hatással lesz. A homályos látással pedig nem javasolt sem vezetni, sem pedig egyedül közlekedni.